Köprülü, Çerkezköy'ün sorununu meclise taşıdı

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü Çerkezköy'de, Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü doktor sayısının yetersizliği nedeniyle

Çerkezköy 12.06.2017 20:10:00 0
Köprülü, Çerkezköy

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, özellikle Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü doktorlarının sayısının yetersizliği nedeniyle, ilçede bu konuda sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, bu bölümün kadro sayısının 4 olduğunu bu sayının 3’ünün dolu, birinin ise boş olduğunu kaydetti.

 

BİRİMDE YETERLİ DÜZEYDE SAĞLIK HİZMETİ VERİLEMİYOR

 

Dolu kadrolardaki görevli doktorların çoğunun izinli veya raporlu olduğundan dolayı, bu birimde yeterli düzeyde sağlık hizmeti verilemediğini belirten Köprülü, “Hizmet açığı çevre ilçelerdeki doktorların görevlendirilmesi yoluyla aşılmaya çalışılmaktadır. Ancak, bu durum hastalara hizmette yaşanan sorunları çözmediği gibi, diğer ilçelerdeki hizmeti de aksatmaktadır” şeklinde ifade etti.

 

DOKTOR SAYISI ARTTIRILMALI

 

Sorunun çözüm yolunun ise, Çerkezköy acil olmak üzere Tekirdağ ilçelerindeki hastanelerin doktor sayısının bir an önce arttırılması olduğunu vurgulayan Köprülü, önergesinde şu sorulara yer verdi; ‘’Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde şu an mevcut kaç hekim hizmet etmektedir? Bölümlere göre dağılım nedir? Günlük ortalama bir doktor, kaç hastaya hizmet vermektedir?  Bununla ilgili olarak tutulmuş bir istatistik mevcut mudur? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde 2017 yılının ilk gününden bu güne kadar olan bölümde, kaç hastaya hizmet verilmiştir? Doktor sayısına düşen hasta sayısı kaçtır?  Hekim sayısının yetersizliği nedeniyle hastaların yaşadığı sorunlar giderilecek midir? Hekim sayısının artırılması için bir çalışmanız olacak mıdır?’’ dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10