''Yaptığınız yanlıştan bir an önce dönün''

Türk-iş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, önceki gün yeni örgütlendikleri Teknogon fabrikasında, işten çıkarılan 3 sendika üyesinin, işt

Çerkezköy 13.06.2017 17:58:00 0

Türk Metal Sendikası üyeleri fabrika önüne ellerinde Türk bayrakları ve Türk Metal Sendikası bayraklarıyla geldi. Murat Koçak’ın konuşması sık sık atılan sloganlarla kesildi. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı protesto açıklamasında, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de sıkı güvenlik önlemi aldı.

 

HAKSIZLIĞA DUR DİYORUZ

 

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Tük Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak konuşmasına şöyle başladı, “Teknogon Metal işçileri, emekçi kardeşlerim, gözü pek, alnı ak, başı dik, yiğit metal işçisi, sizinle aynı teri döken, aynı işi üreten, aynı mücadeleyi veren 200 bin metal işçisi Türk Metal üyesi emekçi kardeşiniz, bugün burada sizinle beraberiz. Kalbi beraber, ruhu beraber, duygusu beraberdir. Haksızlığa dur demek için hepimiz buradayız ve haksızlığa dur diyoruz. Türk Metal Sendikası olarak, bir süredir arkadaşlarımızla beraber örgütlenme çalışması yürüttüğümüz işyerinde, gerekli çoğunluğu sağladık. Bunun akabinde Çalışma Bakanlığı'ndan yetki tespit yazımız olumlu gelmiştir. Teknogon emekçisine ve Türk Metal ailemize hayırlı ve uğurlu olsun. Ne yazık ki İşveren, İşyerinde tek suçu “ Sendikalı olmak” olan 3 arkadaşımızın işine son vermiştir. İşten çıkarılma sebebi ise sudan sebepleri bahane göstererek ‘performans düşüklüğü’ adı altında aksedilmiştir. Ve bu mübarek Ramazan ayında işlerine son vermişlerdir” dedi.

 

‘’SİZLER YALNIZ DEĞİLSİNİZ’’

 

Emekçilerin yalnız olmadığını kaydeden Koçak” Çünkü Türk Metal ailesi olarak bizler her zaman sizlerin yanındayız. Bizler İşverenin bu katı tutumunu kınıyor. Kısa zamanda bu yanlıştan dönmelerini istiyoruz. Bizler metal işçisiyiz. Metal işçisi üretmek ister, kazanmak ister, kazandırmak ister. Üretmek ister, Türk işçisi çalışmaya sever, verimlidir. Ortaya bir eser çıkarmakla mutlu olur, huzurlu olur. Kazanmak ister, Kendisine, ihtiyacı olan evlatlarına gelecek hazırlamak ister. Evine ekmek götürmek, yaşlılığında kimseye muhtaç olmamak ister. Emeğinin karşılığını almak ister. Kazandırmak ister, İşveren kazansın ki, işyeri devam etsin, istihdam kapısı olsun, işsizlik olmasın ister. Teknogon’da çalışan arkadaşlarımızın yanlarındayız. Özellikle Teknogon’da metal emekçisi olmak zordur. Ter dökmektir. Ter dökerken dünyanın en temiz alnından, yüzünden süzülerek dökülen mübarek terdir. Teknogon metal işçisi olmak demek, insana sevgi duyan demektir, emeğe saygılı olan demektir. Teknogon metal emekçisi hayatın hep güzel taraflarından bakan, hayatın ritmini, kalitesini bozmadan yaşayabilme yeteneğini gösteren işçidir. Yazın daha da ısınan, kışın daha da soğuyan metale şekil verendir” ifadelerini kullandı.

 

İŞVERENE SESLENDİ

 

Konuşmasının devamında işverene seslenen Koçak “ Metal işçisi yurdumun bütün işçileri gibi ülkesi için çalışır. Metal işçisi dostluk, birlik ve beraberlik ne demek bilir. İyi gün dostu değildir metal işçisi, zor günde dostuna sahip çıkar. Metal işçisi olarak büyük bir aileyiz. Ve sesinin çıkabildiği kadar "Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için" diye haykırır. Tarih de buna şahittir. Metal işçisi bilgilidir, aydındır, ufku geniştir, metal işçisi eğitimlidir. Sahip olduğu hakları nerede başlar, nerede biter farkındadır. Tek vücut olup bütün zorluklara karşı birlik ve beraberlikle göğüs gereriz. Biz metal işçisiyiz. Metal işçisi ülkesine, milletine, toprağına, inancına her zaman sahip çıkar” dedi.

 

‘’BİZ KAZANDIRIYORSAK SİZ DE KAZANDIRACAKSINIZ’’

 

Koçak “ Biz bugüne kadar hiç kimseye karşı art niyetli olmadık.  Olmayız da. Çünkü bizim içimizde art düşünce yok. Herkesin değerlerine saygı duyarız. Metal işçisi bu ülkenin öz topraklarında doğup büyüyen ve aynı zamanda bu ülke için çalışan insanlardır. Biz üretiyorsak, kazandırıyorsak, siz de kazandıracaksınız. Biz iyi niyetli hakkımızı ararken siz de bu hakka saygı duyacaksınız. Amacımız Türk işçisinin ve Türk Sanayisi’nin üreterek kazanması ve kazandırmasıdır. Bu nedenle yaptığınız yanlıştan bir an önce dönün” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10