Tek-Park tek yönle geri dönüyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy ve Kapaklı'da görev yapan basın mensuplarını düzenlenen iftar yemeğinde ağırladı. Yemeğin ardından yapılan çalışmalar hakkında b

Çerkezköy 15.06.2017 21:43:00 0
Tek-Park tek yönle geri dönüyor

Çerkezköy ve Kapaklı’da görev yapan basın mensupları Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından organize edilen iftar programında bir araya geldi. Yalı Restaurant’ta düzenlenen iftar yemeğine Çerkezköy ve Kapaklı’da görev yapan basın mensuplarının yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş’te katıldı.

 

AİLELERİN SEVİNÇLERİNE ORTAK OLDULAR

 

Yemek programının ardından basın mensuplarına yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Çanakkale kültür gezilerimizi bu yıl 2 bin 260 vatandaşımızla gerçekleştirdik. Ramazan Ayı gezilerimiz kapsamında 2 bin 100 vatandaşımızla Sultan Ahmet ve Selimiye camilerimize gezi düzenledik. Kentimizdeki bin öğrencimize okul kıyafeti yardımında bulunduk. Mahalle muhtarlıklarımızca tespit edilen 4 bin ihtiyaç sahibi ailemize erzak yardımı yaptık. Kentimize yeni gelen ailelerimize ziyaretlerimiz devam ediyor. Hoş Geldin bebek projemizle 4 bin yeni doğan bebeğimizi ziyaret ederek ailelerimizin sevinçlerine ortak olduk” dedi.

 

50 ADET YENİ PARK DÜZENLEMESİ YAPILACAK

 

Bu yıl ki mahalle iftarlarında yaklaşık 22 bin vatandaş ile bir araya geldiklerini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Ramazan Eğlencelerimizi derneklerimizle dolu dolu geçirdik. Kentimiz genelinde 2017 yılı içerisinde toplam 50 adet yeni park düzenlemesi yapılacak. 50 adet parkımızdan şu ana kadar 17’sinin çalışmalarını tamamladık. 2017 yılı içerisinde toplamda 180 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Kültür Merkezi ve Yüzme Havuzu projelerinin ihaleleri Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz tarafından planlanan Bağlık Viyadüğü projesi de ihale aşamasına geldi. Kavak Dere ıslah çalışmaları da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

 

34 BİN TON SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

Özcan sokakta ki örnek sokak projesinin tamamlanmasının ardından Fatih Caddesi ve Butçular Sokak’taki çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vahap Akay şunları söyledi; “Diğer örnek sokaklarımızın da ihaleleri gerçekleşti. Diğer yandan Çerkezköy’e Trakya’nın en büyük oyun parkını kazandırdık ve şu anda çevre düzenlemeleri yapılıyor. Çok yakında halkımızın kullanımına açılacak. Bağlık Mahallemizde de Taziye Evi ve Mahalle Evi yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı. Kentimiz genelinde 171 sokağımızda 175 bin metrekarelik alanda 34 bin ton sıcak asfalt çalışmalarımız da devam ediyor”

 

2.ETAP ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

 

Atatürk Viyadüğü ile Kızılpınar arasında yapılması planlanan ışıklandırma çalışmasının ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Akay, “Kızılpınar Mahallemizde alt yapı çalışması tamamlanan cadde ve sokaklarda gerek Büyükşehir, gerekse belediyemiz olarak üst yapı çalışmalarına başlandı. İstasyon Mahallesi’ndeki 29 Ekim Spor Kompleksi’nin yanına 1 adet güreş alanı yapım çalışmalarının yanı sıra Kartaltepe Piknik Alanı’nda 2. etap çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Kumlugeçit Emlak Konutları ve Bağlık Mahallemizde iki adet yeni park ve yeşil alan düzenlemesi gerçekleştireceğiz” dedi.

 

TEK-PARK YENİDEN HAYATA GEÇİYOR

 

Yol sirkülasyon projesi kapsamında Pazartesi günü itibariyle tek yön uygulamasının başlayacağını ifade eden Vahap Akay, “Ayrıca aynı tarih itibari ile Tek-Park uygulaması da yeniden hayata geçirilecek. Atatürk ve Öztrak caddelerimizde yeniden ücretli otopark dönemi başlamış olacak. Bununla birlikte Büyükşehir Belediyemiz tarafından Hükümet Caddesi’ndeki yol genişletme çalışmaları da tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Park çalışmaları devam ediyor. Ambardere’de alt yapı ve üst yapı çalışmaları sürüyor. Belediyemiz tarafından kentimize yapacağımız yeni pazar yerimizin ihalesini gerçekleştirdik. MOBESSE ve TEDES merkezimizin çalışmalarına başladık. Belediye hizmet binası ve çevresinde yenileme çalışmalarında da sona gelindi” ifadelerini kullandı.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, iftar yemeği sonrasında basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10