'Hukukun olmadığı yerde adil yargılama olmaz'

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından bir basın açıklaması yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, "Hepimiz biliyoruz, hukukun olmadığı yerde adi

Çerkezköy 16.06.2017 19:16:00 0

BASIN AÇIKLAMASI İLE DESTEK VERDİ

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP İstanbul Milletvekili gazeteci Enis Berberoğlu'nun MİT Tırları davasında 25 yıla mahkum edilip tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüş, ülke çapında dayanışma eylemleriyle desteklenirken CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı’da konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

 

TAMAMEN SİYASİ BİR KARARDIR

 

Camcı yaptığı konuşmada, “Türk hukuk tarihine, demokrasisine, eşit, adil özgürlükçü bir yaşam arayışımıza, kara leke olarak düşen gelişmeler ile karşı karşıyayız. Ne anayasal sistemin işlerliği kaldı, ne de yazılı hukukun. Ne yazık ki hukukun üstünlüğünün, adil yargılanma şartlarının ortadan kalktığı günler yaşıyoruz. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun 25 yıl cezaya çarptırılıp, tutuklanması hukuki bir sonuç değil, açık ve net olarak söylüyoruz, tamamen siyasi bir karardır” diye konuştu.

 

SORUN, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN YOK OLMASIDIR

 

Siyasi karara itiraz ettiklerini ifade eden Engin Camcı, “Damatlara reva gördüğünüz hukuk sistemini ana muhalefet partisi milletvekiline mi göremediniz? Şunu bilmenizi istiyoruz ki bu ülkede özgürlük ve demokrasinin yeniden tesisi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bu ülkede, devleti devlet yapan, adalet sistemi çökmüştür. Sorun Enis Berberoğlu değil, bir ülkenin geleceği ile ilgili taşınan endişedir. Sorun, hukukun üstünlüğünün yok olmasıdır. Bir Allah’ın kulu bugün ülkede adil yargılama vardır, diyebilir mi?” açıklamasında bulundu.

 

ADİL OLACAKLAR

 

Devlet hepimizindir diyerek konuşmasını sürdüren Camcı, “Yönetenler adil, dürüst olmak zorundadır. Bu hukuk sistemimizin ana prensibi olduğu gibi inancımızın da gereğidir. Adil olacaklar, dürüst olacaklar, her kör kuruşun hesabını verecekler. Devlet yönetmek budur. Kan dökerek, bedel ödeyerek, şehitler vererek kurulan Türkiye Cumhuriyetini, kuruluş temel ilkelerinden asla döndüremezsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini itibarsız hale getiremezsiniz istediğimi yaparım diyemezsiniz. Hepimiz biliyoruz, hukukun olmadığı yerde adil yargılama olmaz, yargı tarafsız ve bağımsız olmayınca, adalet oluşmaz, adalet yoksa hak özgürlük, demokrasi de yoktur” dedi.

 

KİRLİ ORTAKLIĞI TÜRK MİLLETİ OLARAK BOZDUK BUGÜN DE BOZACAĞIZ

 

İlçe Başkanı Camcı konuşmasının sonunda ise, “Bu ülkenin kurucusu olan partimiz Cumhuriyet Halk Partisi, geleceğine sahip çıkmak üzere Sayın Genel Başkan’ın öncülüğünde yürüyüşe çıkmıştır. Hukuk düzeninin yeniden tesisi için. Eşitlik, adalet, çağdaş dünya ile barış ve huzur içinde yeniden birlik için, yola çıkmıştır. Biz biliyoruz ki, Sayın Berberoğlu, bir suçun uluslararası mahkemelerde ele alınmasını önlemek için cezalandırılmıştır. Bu adım, muhalefete, yüzde 49’luk hayır cephesine gözdağı vermek için atılmıştır. Bu adım, 2019 yılında Türk milletinin ülkesinin geleceğine müdahale etme kararlılığını etkilemek amaçlı atılmıştır.  Bu adımları Ergenekon, Balyoz, Odatv, Sarıkız, Ay Işığı, Yakamoz, Eldiven, askeri casusluk çete faaliyetlerinden hatırlıyoruz. Bu kirli ortaklığı Türk milleti olarak bozduk, bugün de bozacağız” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10