Köylü kadınların korosu izleyicileri mest etti

Çerkezköy Belediyesi tarafından organize edilen ramazan eğlenceleri etkinlikleri kapsamında önceki akşam sahne alan Lüleburgaz Ertuğrul Köy Cumhuriyet Kadınları Korosu konseri, Çerkezköylülere duygu dolu anla

Çerkezköy 18.06.2017 18:20:00 0
Köylü kadınların korosu izleyicileri mest etti

Yöresel kıyafetler giyen ve yaşları 40 ile 82 arasında değişen köylü kadınlardan oluşan ‘Lüleburgaz Ertuğrul köyü Cumhuriyet Kadınları Korosu’ bir yandan yapağı ipi yapımı, keşkek, bulgur yapımı gibi çeşitli geleneksel öğeler ile Trakya kültürünü yansıtarak, bir yandan söyledikleri mani ve şarkılar ile izleyenlerden alkış topladı.

 

HEP BİR AĞIZDAN EŞLİK ETTİLER

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ramazan eğlenceleri kapsamında Kapalı Otopark Alanı üzerinde sahne alan Lüleburgaz Ertuğrul Köy Cumhuriyet Kadınları Korosu Konseri, koro üyelerinin okudukları manilerle başladı. Ertuğrul Köy kadınlarının yerel ürünlerinin de tanıtıldığı etkinlikte koro üyesi kadınlar, yöresel kıyafetlerini Türk bayrakları ile süslediler. Lüleburgaz Ertuğrul Köy Cumhuriyet Kadınları korusu tarafından seslendirilen türkülere, alanı dolduran yüzlerce Çerkezköylü hep bir ağızdan eşlik etti.

 

İZMİR MARŞINI SESLENDİRDİLER

 

Konserin sonunda koro üyeleri ellerindeki Türk bayraklarını havaya kaldırarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nden mısralar okuyup, hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı seslendirdiler. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve yüzlerce Çerkezköylü de Lüleburgaz Ertuğrul Köy Cumhuriyet Kadınları Korosu'na ayakta alkışlayarak eşlik etti.

 

 “BU DUYGULARI UZUN ZAMANDIR YAŞAMAMIŞTIK”

 

Konserin ardından konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Bugün gerçekten çok duygulandım. Konuşmayı severim ama bu akşam söyleyecek kelime bulamıyorum. Çerkezköy çok güzel etkinliklere ev sahipliği yaptı ama bu kadar içten ve samimi duyguları uzun zamandır yaşamamıştık. Bize bu duyguları yaşatan Lüleburgaz Ertuğrul Köy Cumhuriyet Kadınları Korosu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet kadınlarımızdan, bu memleketin nasıl kurulduğunu, nasıl ayakta kalacağını, sonsuza kadar nasıl yaşatılacağını bu akşam bir kez daha öğrendik. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi. Başkan Akay, konuşmasının sonunda koro üyelerine çiçek takdim etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10