Ulaşıma Bayram 'ZAM'mı

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla şehir dışına çıkmak isteyen vatandaşlar, Çerkezköy-İstanbul arası otobüs fiyatlarının 22 TL'den 25 TL'ye çıktığını öğrenince şo

Çerkezköy 20.06.2017 19:22:00 0
Ulaşıma Bayram

FİYATLAR 25 TL’YE ÇIKTI

 

Ramazan Bayramına sayılı günler kala, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmaları bilet fiyatlarına 3 ila 5 TL arasında değişen oranlarda zam yaptı. Zamdan en çok etkilenen seferler, 22 TL’den 25 TL’ye çıkan Çerkezköy-İstanbul seferleri olurken, Çerkezköy-İstanbul Anadolu Yakası seferleri ise 32 TL’ye çıktı. Öte yandan zamla birlikte 80 TL olan Çerkezköy-Ankara seferleri ise 85 TL’ye yükseldi. Neredeyse uçak bileti fiyatına denk gelen ücret tarifeleri ise 3 günlük bayram tatilini şehir dışında değerlendirmek isteyen vatandaşları çileden çıkardı.

 

VATANDAŞ TEPKİLİ

 

Çerkezköy’den İstanbul’a Bayram tatiline gitmek isteyen vatandaşlar ulaşım ücretlerine yapılan zam haberiyle sarsıldı. Çerkezköy-İstanbul arası yolcu taşımacılığı yapan firmalar yıl başında 18 TL olan İstanbul-Çerkezköy arası yolcu bilet fiyatlarını Mart ayında 22 TL’ye çıkarmıştı. Yetkililer fiyatların Cuma günü itibariyle uygulanmaya başlayacağını kaydederken, bayram öncesi fiyat artışlarına tepki gösteren vatandaşlar ise “Türkiye’nin hiçbir yerinde 90 kilometrelik yola 25 TL alınmamaktadır. Vatandaş olarak bayram öncesi bu zammın alınmasını anlamış değiliz. Memleketlerimize ancak bayram tatillerinde gidebiliyoruz. Çorlu- Ankara uçak biletlerini 79 TL’ye bulabilirken, otobüs fiyatlarının 85 TL olması ise şaşırtıcıdır’’ dediler.

 

“NORMAL TARİFE FİYATI”

 

Çerkezköy Otobüs Terminalinde şehirlerarası ulaşım hizmeti veren firma yetkililerine, İstanbul bilet fiyatındaki ani ve yüksek artışın sebebini sorduk. Firma yetkilileri konu hakkında açıklamada bulunarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının belirlediği taban ve tavan fiyat doğrultusunda bir fiyat artışı gerçekleştirildiğini belirttiler. Firmaların kafalarına göre fiyat belirleyemeyeceğini de söyleyen yetkililer, bu fiyatın bakanlığın belirlediği normal fiyat olduğunu ifade ettiler.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10