Yeni Pazar alanı için çalışmalar başlıyor

Geçtiğimiz ay ihalesi yapılan Kapalı Pazar Yeri'nin yapım çalışmaları 3 Temmuz Pazartesi günü başlıyor.

Çerkezköy 29.06.2017 20:07:00 0
Yeni Pazar alanı için çalışmalar başlıyor

210 TAKVİM GÜNÜNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

 

Mevcut Kapalı Pazar Yeri’nin bulunduğu alanda yapılması planlanan yeni Kapalı Pazar Yeri’nin yapım işinin Mayıs ayı içinde gerçekleştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “İhalenin sonuçlanmasının ardından yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. 3 Temmuz Pazartesi günü itibari ile yeni Kapalı Pazar Yeri’nin yapım çalışmalarına başlanacak ve 210 takvim günü içinde tamamlanması hedefleniyor” dedi.

 

9 BİN 520 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP OLACAK

 

Yeni Pazar Yeri’nin 9 bin 520 metrekare kapalı alana sahip olacağını belirten Başkan Akay, “Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri Alanı’nda, 174 metrekare teras ve toplam 200 araçlık da kapalı ve açık otopark alanı bulunacak. Tek kat tasarlanan Pazar Yeri binamızın yüksekliği ise 12 metre olacak. 4 adet giriş-çıkış ve 7 adet de yangın çıkışının bulunacağı binamız, engelli vatandaşlarımızın ulaşımına da uyumlu olacak” diye konuştu.

 

BAŞKAN AKAY’A KEMAL GÜMÜŞ DE EŞLİK ETTİ

 

Vahap Akay konuşmasının sonunda ise, “Binamızın batı cephesinde ise 8 adet balıkçı dükkânı tasarlandı. Proje kapsamında mevcut Pazar Yeri’nden sökülen malzemeler, Kızılpınar Mahallemizdeki Pazar Yeri alanına monte edilecek. Böylelikle bir yandan mevcut yerde yeni ve modern bir Kapalı Pazar Yeri yaparken; bir yandan da Kızılpınar Mahallemize de Kapalı Pazar Yeri kazandırmış olacağız” dedi. İncelemeler sırasında Başkan Akay’a Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş de eşlik etti. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10