Tavla turnuvası bugün başlıyor

Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği tarafından düzenlenecek olan tavla turnuvası bugün saat 14.00'da Butik Tunalı Hotel'in giriş katında başlıyor.

Çerkezköy 30.06.2017 20:26:00 0
Tavla turnuvası bugün başlıyor

TURNUVAYI GELENEKSELLEŞTİRECEĞİZ

 

Tavla turnuvası bugün saat 14.00’te Butik Tunalı Hotel’in giriş katında düzenleniyor. Bu yıl ilki gerçekleşecek olan turnuva her sene tekrarlanacak ve önümüzdeki seneden itibaren de gelenekselleşeceği ifade edildi. Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Dernek olarak ilçemizin sosyal kültürel hayatına da canlılık kazandırmak, yenilikler getirmek istiyoruz. Tavla turnuvaları ülkemizin çeşitli yerlerinde çeşitli sivil toplum örgütleri, belediyeler, bağımsız yapılanmalar tarafından da düzenlenmektedir. Biz de dernek yönetimi olarak böyle bir karar aldık” dedi.

 

AMACIMIZ İLÇEMİZİN HER TÜR TANITIMINA KATKI SAĞLAMAK

 

Dernek olarak bir diğer amaçlarının da ilçenin her tür tanıtımına katkı sağlamak olduğunu sözlerine ekleyen Akay, “Bu amaç doğrultusunda turnuvaya katılımı Çerkezköy ilçesi sakinleri ile sınırlı tutmuyoruz. Mesafe farkı göz etmeksizin ülkemizin her yerinden tavla müdavimleri turnuvamıza katılma hakkına sahiptir” ifadelerine yer verdi.

 

İTİRAZLAR DERNEK YÖNETİMİNE YAPILACAK

 

Turnuvada şampiyona kupa, hediye olarak tavla, İkinciye ve üçüncüye kupa takdim edileceğini ifade eden Akay, “Her katılımcıya katılımlarından ötürü sertifika verilecek. Turnuvada her tur tek maç, eleme usulü oynanacaktır. Her maç 5 veya 7 sayı üzerinden oynanacaktır. Zarlar fincan ile atılacak ancak maçlarda rakiplerin kendi arasında anlaşması durumunda elle zar atımına izin verilecektir.

 

Oyunlar esnasında her tür hamle itirazı dernek yönetimine yapılacaktır. Yönetimin veya hakem olarak belirlediği isim/isimlerin herhangi bir hamleye, hamle biçimine yönelik itirazlarda vereceği karar, iki oyuncu için de bağlayıcı olacaktır” dedi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10