Gençlik Merkezi için tünelin ucunda ışık göründü

5 Mayıs 2014 tarihinde yer teslimi yapılmasının ardından, bir türlü yapımı tamamlanamayan ve yalnızca birkaç işçinin mesai harcadığı Gençlik Merkezi için tünelin ucunda ışık göründÃ?

Çerkezköy 30.06.2017 20:30:00 0
Gençlik Merkezi için tünelin ucunda ışık göründü

Milli Eğitim Bakanlığı'nın TEOG puanına etki edecek yeni uygulaması ile birlikte, her ilde öğrencilerin sosyal aktivitelere katılması amacıyla sosyal etkinlik merkezi oluşturulacağı bilinirken, bu bahaneyle Çerkezköy Gençlik Merkezi'nin bir türlü tamamlanamayan inşasının hızlandırılması bekleniyor.

 

3 YILDA TAMAMLANAMADI

 

2014 yılında dönemin Kaymakamı Metin Kubilay tarafından yer teslim işlemleri tamamlanan, bin 500 metrekarelik alan üzerine yapımına başlanan, 2 katlı spor odası, bilgisayar odası çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi amacıyla kullanılacak çok amaçlı yaşam alanını bünyesinde barındıran Çerkezköy Gençlik Merkezi, üzerinden 3 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamadı.

 

ÇERKEZKÖYLÜLERİN YÜREĞİNİ BURKMUŞTU

 

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Haber, Radyo Haber ve THaber'in ortaklaşa düzenlediği canlı yayına konuk olan Belediye Başkanı Vahap Akay'ın inşaatın tamamlanamamasının sebebini siyasi bulduğunu ifade ederken, acınası halde bulunan inşaatta yalnızca 2 işçinin çalıştığı anlar, devlet yatırımı alma noktasında naçar kalan Çerkezköylülerin yüreğini burkmuştu.

 

HER İLÇEDE SOSYAL ETKİNLİK MERKEZLERİ OLUŞTURULACAK

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada ise Çerkezköy Gençlik Merkezi için umut ışığı oldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, TEOG sınavına girecek olan öğrencilerin okul döneminde daha sosyal bireyler olarak yetişmesini amaçlayan yeni bir uygulama getirilmişti. Tekirdağ'ın da pilot iller arasında bulunduğu uygulama ile sosyal aktivitelere katılacak olan öğrencilere ek puan uygulaması getirilirken, aktivitelerin yapılabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı her il ve ilçede sosyal etkinlik merkezleri oluşturacak.

 

YAPIMI DEVAM EDEN PROJE HIZLANDIRILSIN

 

Yıllardır yapımında bir arpa boyu yol kat edilemeyen Çerkezköy Gençlik Merkezi'nin, böylelikle hali hazırda yapım aşaması devam eden projenin tamamlanması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni bir projeye gereksinim duymadan, tamamlanmasını isteyebileceği yönünde yorumların yapılmasına sebep oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın imzalayacağı bir protokol ile yapımı yılan hikayesine dönen Çerkezköy Gençlik Merkezi'nin böylelikle öğrencilere ve gençlere kazandırılması bekleniyor.   

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10