AS: Korsan ve Bölgesellikle sıkı çalışma yapılmasını bekliyoruz

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu ve dernek yönetimi dün, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As'ı ziyaret ederek, bazı iÅ

Çerkezköy 3.07.2017 20:23:00 0
AS: Korsan ve Bölgesellikle sıkı çalışma yapılmasını bekliyoruz

GÜNDOĞDU SERT ÇIKTI

 

Ziyarette Konuşan Tekirdağ S ve j Plakalı Servis Araçları Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu; “Ben her zaman şahsım ve dernek yönetimim adına bölgemizde korsan çalışan servis araçları ile bölgesellik ihlali yapan araçlara karşıyım. Bazı arkadaşlarım bana sitem ediyor. Neymiş ben korsan çalıştıran bir firmada benim aracım neden çalışıyormuş? Benim bir firmada aracım çalışabilir. Ancak, ben o firmanın korsan araç çalıştırdığını bilemem. Ona göz yumanlar varsa onlar sorumludur. O firmanın yetkililerini ilgilendirir. Orada benim aracım çalışıyor diye bana kimsenin laf söylemeye hakkı yok. Bu gibi söylemler doğru değil. O benim sorunum değil. Dediğim gibi ben her zaman korsana karşı oldum ve de karşıyım. Herkes ekmeğine sahip çıkacak ve çıkmak zorundadır. Ayrıca geçtiğimiz aylarda belirlenen fiyat konusunda da açıkça belirtildiği gibi, hepimizin bu fiyatlara uymamız gerekiyor. Bu yeni belirlenen fiyatlar konusunda da bizlere yardımcı olan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay ile UKOME yetkililerine teşekkür ediyoruz ve UKOME yetkililerinden servisçiler olarak ricamız, iş kolumuzdaki tüm esnaflarımızın fiyatlara uymaları ve buna göre hareket etmelerini sağlamaları konusunda gereğini yapmalarıdır. İşyeri sahiplerine de şunu söylemek istiyorum. Sizler düşük fiyatla devam edebirlirsiniz. Ancak, o fiyatlar kısa sürede elinizde patlayacak. Yeni fiyatları göz önüne alarak anlaşma yapılmalı. Bu konuda korsanların önüne geçilmesi konusunda işverenlerimize de büyük bir sorumluluk düşmektedir. Ayrıca bölgesellik kurallarına uymayanların, bir an önce kendilerine çeki düzen vermesi ve çözüme kavuşturması gerekiyor. Servisçiler olarak bizler, birlik ve beraberlik içinde olur isek, bu sorunlarımızı çok çabuk çözüme kavuşturabileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle Çerkezköy şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanımız Mustafa As ve oda yönetim kurulumuzun da korsan ve bölgesellik konusunda çalışmalarını daha da yoğunlaştırmasını ve çözüme kavuşturulması yönünde gerekeni yapmasını istiyoruz” dedi.

 

‘’GEREKENİN YAPILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası Başkanı Mustafa As da “Bugün Tekirdağ S ve j plakalı Servis Araçları derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu ve Dernek Yönetimi odamıza, ilçemiz bir süredir korsan olarak çalışan servis araçları ile bölgesellik ihlali yapan araçlar konusunda neler yapabiliriz diye görüş alışverişinde bulunduk. Bu konuda yapabileceklerimizi masaya yatırdık ve görüşlerimiz de hemfikir olduk. Çerkezköy’de korsanlarla sıkı mücadele edilebilmesi için önce bu araçları uyarmamız lazım. Bölgeselliğe uymayanları da aynı şekilde uyarmamız gerekiyor. Korsan araç çalıştıran şirketlerle de tek tek görüşülerek, yanlış yaptıklarını ve bunun kendilerine de zarar vereceğini söylememiz lazım. Eğer onlar korsan araç çalıştırmaya devam ederler ise bizlerde işi yavaşlatma yönüne gidebileceğimizi ve bunda da kararlı olduğumuzu, kendilerine iletmemiz lazım. Ayrıca, gerek emniyetimizin gerek UKOME’mizin bu konuda çok daha sıkı bir denetim yapmaları konusunda, onlarla görüşerek gerekenin yapmalarını talep edeceğiz. Korsanlar yüzünden en büyük sıkıntımız para kazanmak. 19.04.2017 tarihinde UKOME kararıyla yürürlüğe giren fiyat tarifesinin altında çalışan korsanlar, bizleri büyük ölçüde maddi ve manevi yönden zarara uğratıyor. Sözleşmesi biten firmalar UKOME’nin belirlediği fiyatlar üzerinden sözleşme yapmak zorunda. Bizler her zaman yasaların emrettiği şekilde hizmet veren esnaflarız. Bizler birlik ve beraberliğimiz tam olarak sağlar isek, tüm bu sıkıntılarımızı çok daha kısa sürede çözüme kavuşturacağımıza da inanıyorum. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapacak. Çünkü bu işten ekmek yiyor isek, ekmeğimize sahip çıkmanın bir yolu da birlik ve beraberlikten geçmektedir” dedi.

 

‘’BİZLER DE SİZİN YANINIZDAYIZ’’

 

S.S. Kapaklı Birlik Kooperatifi Başkan Yardımcısı Murat Kalaycı’da, “Her iki başkanımızın önerilerine ben de katılıyorum. S.S. kapaklı Birlik Kooperatifi olarak bizlerde sizlerin yanınızda ve arkanızdayız. Korsana karşı bizler de karşıyız. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa bizler de sizlerle birlikte hareket edeceğiz. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde bu korsanların bir an önce bitirilmesi ve bölgesellik konusunda sıkıntıların çözüme kavuşturulması için destek vereceğiz. Bu sorun hepimizin sorunu. İnanıyorum ki bu sıkıntılar kısa süre içinde çözüme kavuşur” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10