Ölümler artıyor! Polisiye tedbirler yetersiz

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da gündeminde de olan bonzai ve uyuşturucuyla mücadele Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yücer'in öne

Tekirdağ 3.07.2017 20:24:00 0
Ölümler artıyor! Polisiye tedbirler yetersiz

Yücer, hemen her gün medyada başta İstanbul olmak üzere Türkiye´nin her tarafında, bonzai kullanan gençlerin sokaklarda, caddelerde, parklarda sızmış hallerinin görüldüğünü söyleyerek , uyuşturucu ile mücadelenin yetersizliğine dikkat çekti.

 

Uyuşturucu kullanımının önüne geçilemeyerek hızla arttığını belirten ve TBMM Başkanlığına konuyla ilgili Meclis Araştırma Önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, ülkemizde uyuşturucu kullanımında ölümlerin arttığı uyarısı yaptı.

 

TOPLUMSAL YAPIYI TAHRİP EDİYOR

 

CHP’li Yüceer uyuşturucu kullanımının kullanıcı bireyleri etkilemekle kalmadığını, ölümlere neden olan bir sorun olmanın ötesine taştığını hatırlatarak, yıkıcı bir sorun olan uyuşturucu ile mücadelenin yetersiz kaldığı ve bonzai başta olmak üzere sentetik uyuşturucuların yaygınlığının arttığına vurgu yaptı. Yüceer, “ Madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadelede başarı, arzın azaltılması yanında talebin azaltılmasını, tedavi ve iyileştirme imkânlarının genişletilmesini de kapsayan üç boyutlu bir çalışmayla mümkündür” dedi

 

AVRUPA’DA BİRİNCİYİZ

 

Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesinde; Bonzai gibi sentetik uyuşturucuların ucuz ve kolay ulaşılabilir olmaları nedeniyle daha yüksek oranda talebe sahip olduğunu ve kullanım oranının tehlikeli biçimde arttığına işaret eden Yüceer, “BM Uyuşturucu ve Suç ile Mücadele Dairesinin 2017 yılında yayımladığı raporda yer alan verilere göre Türkiye, Sentetik uyuşturucu kullanımı sonucunda yaşanan ölümlerde Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada yer almaktadır” dedi.

 

‘’MEDYA VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE İŞBİRLİĞİNE GİDİLMELİDİR’’

 

Uyuşturucu ile mücadele konusunda Strateji belgeleri hazırlandığını, eylem planları oluşturulduğunu ancak başarı kaydedilemediğini belirten Yüceer, “Bu sorunun ortadan kaldırılmasında veya etkilerinin azaltılmasında yalnızca polisiye tedbirlerin yeterli olmayacağı açıktır. Sürdürülebilir, sonuç alıcı bir mücadele ve başarı ancak emniyet güçleri, aileler, üniversiteler, yerel yönetimler, medya ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle gerçekleşebilir” dedi.

 

‘’KAMUOYUNDAN SAKLANIYOR’’

 

Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından 2006-2015 yılları arasında raporlar yayımlandığını ve bunların kamuoyuyla paylaşıldığını ifade eden Yüceer, “Toplumu bilgilendirmek açısında büyük önem taşıyan TUBİM’in bu raporları kamuoyu ile paylaşmaya son vermesi uyuşturucu sorununun büyüdüğü ve kamuoyundan gizlendiği kuşkularına yol açmaktadır” dedi.

 

‘’BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM YOK’’

 

Uyuşturucu ile mücadelenin yetersizliğine dikkat çeken Yüceer, bunda en önemli faktörün uyuşturucu ile mücadelenin tüm boyutlarıyla, eşgüdümlü şekilde yürütülmesine uygun bir kurumsal yapılanmaya gidilmemesi olduğunu belirtti. “Polisiye tedbirlerle uyuşturucu maddelerin arzına yönelik çalışmalarda başarılı olunmasına rağmen uyuşturucu maddelerin talebine yönelik çalışmaların yetersiz kalınması, tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarında tatmin edici bir ilerleme sağlanmaması en önemli etmendir” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10