Kauçuk döşeme ile çocuklar kazalardan korunacak

Kapaklı Belediyesi, parklardaki oyun gruplarında oluşabilecek kazaları göz önünde bulundurarak, çocukların korunabilmeleri için kent genelindeki parklarda çocuk oyun grubu alanlarının zeminini kauçuk ile döş

Kapaklı 4.07.2017 20:30:00 0
Kauçuk döşeme ile çocuklar kazalardan korunacak

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kapaklı’daki çocukların, daha rahat ve güvenli ortamda oyun oynamaları adına yürütülen çalışma kapsamında, çalışmalarına devam ediyor.

 

5 SOKAKTA PARKLAR KAUÇUK İLE DÖŞENDİ

 

Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, park revizyon çalışmaları kapsamında kent genelindeki parkların zeminini kauçuk ile kaplamaya başladı. Çocukların daha güvenli alanlarda oynamaları için yapılan düzenlemeler çerçevesinde, ekipler Bahçelievler mahallesinde Işıl Sokak, Cumhuriyet mahallesinde Evrim Sokak ve İlkyaz sokak, İsmetpaşa mahallesinde Altınışık Sokak, Atatürk mahallesinde Kurtuluş Mevkii Parkları’nda oyun grubu ve aletli spor alanlarının zeminine kauçuk döşedi. Yerleştirilen kauçuklarla parkta oyun oynayacak çocukların oluşabilecek kazalara karşı korunması sağlayan çalışma diğer park alanlarında da uygulanmaya devam edecek.

 

MANDALI: ‘’ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK’’

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, çocukların rahat ve sağlıklı oynayabilecekleri ortamlar oluşturma çabası içerisinde olduklarını ifade ederek, çocuk parklarının zeminini kauçuk taban ile kapladıklarını söyledi. Bir yandan çocuklara yeni oyun alanları oluşturmaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Mandalı, diğer yandan bazı parklarda oyun gruplarının zenginleştirildiğini söyledi. Çocuk oyun alanları içerisine yerleştirilen kauçuk zemininin darbe emici özelliğe sahip olduğunu ve esneklik sayesinde düşme ve darbe sonucu yaralanmaları önlediğini belirten Mandalı diğer parklarda çocuk oyun gruplarının zemininin kauçuk tabanla kaplanmaya devam edeceğini ifade etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10