TEOG tercihleri konusunda dikkat edilmesi gerekenler

TEOG ( Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ) sınavlarının ardından, okul puanlarının da dâhil edilerek hesaplandığı Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) 30 Haziran 2017 tarihinde açıklandı. Sonuçlara gÃ

Çerkezköy 5.07.2017 19:54:00 0
TEOG tercihleri konusunda dikkat edilmesi gerekenler

15 binin üzerinde öğrencinin TEOG-2’de tam puan almasının ardından, açıklanan YEP ile bu sayının 176 ‘ya düşmesi okul puanlarının yerleştirme puanları için çok önemli bir faktör olduğunu kanıtladı. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrencileri tercih telaşı sardı. Özel Çerkezköy Uğur Okulları Lise Müdürü Kadir Reis Zenginal tercihler sırasında dikkat edilmesi gereken püf noktaları sıraladı.

 

TERCİH YAPARKEN YÜZDELİK DİLİM DİKKATE ALINMALI

 

14-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak TEOG tercihleri ile veliler ve öğrenciler için heyecanlı bir süreç başladı. Özel Çerkezköy Uğur Okulları Lise Müdürü Kadir Reis ZENGİNAL, ‘’Geçmiş yıllarda gerçekleştirilen TEOG sınav sonuçları ile kıyasladığımızda, yerleştirme puanlarında bu yıl 1- 2 puan yükselme olacağını öngörüyoruz. Tercih sırasında mutlaka yüzdelik dilimlere dikkat edilmeli ve öğrenciler 25 tercih hakkını doğru kullanmalıdır. Tercih listeleri hazırlanırken okulların üniversitedeki başarıları, öğrencinin ilgi ve yeteneklerine uygunluğu, fiziki koşulları ve ulaşım olanakları da göz önünde bulundurulmalıdır diye konuştu.  Zenginal ayrıca, Çerkezköy’ün kurumsal okulu olan Uğur Okullarında, 12-24 Temmuz 2017 tarihleri arasında ücretsiz TEOG tercih danışmanlığı hizmeti verileceğini ve amaçlarının, öğrencilere doğru lise tercihi yapmaları konusunda danışmanlık hizmeti sunmak olduğunu belirtti. Zenginal, ‘’Uğur TEOG Tercih Ofisimiz hafta içi her gün 10.00 – 17.00 saatleri arasında tüm Çerkezköy öğrencilerine destek olacaktır’’açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10