''Ekmeğimizle oynuyorlar''

Çerkezköy Belediyesi'nin şehir içi trafiğini rahatlatmak için, Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi ve Uğur Mumcu Caddesi'nde uygulamaya koyduğu yeni düzenleme ile birlikte trafik akışında belli oranda

Çerkezköy 6.07.2017 19:11:00 0

Çerkezköy Belediyesi’nin yeni düzenlemesine göre, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Kurulu (UKOME)’nin kararıyla şehir içine girmesi yasak olan minibüslerin, şehir içinde yolcu alması minibüsçüleri çileden çıkarttı.

 

HERKES KENDİNE AYRILAN YOLU KULLANMALI

 

Çerkezköy’de şehir içi yolcu taşımacılığı yapan ve halk arasında ‘Mavi Minibüsler’ olarak adlandırılan S.S. Akarsu Birlik Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk, Saray, Çorlu ve Tekirdağ arası yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin, kendilerine belirlenen Namık kemal Bulvarı’nı kullanmayıp şehir içine girmeye devam ettiklerini, ayrıca şehir içinden geçerken otogar yolcusu aldıklarını iddia ederek işlerine engel olduklarını ileri sürdü. Öztürk; “S.S. Akarsu Birlik Minibüsleri olarak ilçemizde yıllardır şehir içi yolcu taşımacılığı yapıyoruz ve hiçbir zaman da bizlere belirlenen güzergahlar dışında çalışmadık ve çalışmayız da. Son günlerde bizleri üzen ve işimize, ekmeğimize engel olmaya çalışan Saray, Çorlu ve Tekirdağ arası yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüsleri, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının kullandığı Namık Kemal bulvarını kullanmaları kendilerine iletildiği halde, halen şehir içine giriyorlar. Bu da yetmiyormuş gibi şehir içinden otogara gidecek olan yolcularımızı almaları, işlerimizi engellemekte, araçlarımız otogara boş koltuklarla gitmekte ve bizleri zarara uğratmaktadır. Bu nedenle herkes kendine ayrılan ya da belirlenen yolu kullanmalı. Kimsenin kimseyi mağdur etmeye hakkı yok. Biz şehir içi yolcu taşımacılığı yapan S.S. Akarsu Birlik Minibüsleri olarak onların güzergâhında çalışmıyoruz” dedi.

 

‘’YETKİLİLERİN GEREĞİNİ YAPMASINI BEKLİYORUZ’’

 

Ali Öztürk şöyle devam etti; “Yaklaşık 20 gündür devam eden bu durum, bizleri zor durumda bıraktığı gibi şehir içi trafiğini de zaman zaman engeller duruma gelmektedir. Her gün, Atatürk  Caddesi ile Öztrak Caddesi’nden 7-8 dakika ara ile altmışın üzerinde minibüs ile çalışan Saray, Çorlu ve Tekirdağ arası Özel Halk Otobüsleri geçiş yapıyor. Bu konuda UKOME’nin ve Çerkezköy Belediyemizin duruma el atmalarını bekliyoruz. Çünkü bu durum her geçen gün bizlere zarar veriyor. Bizlerin tek isteği şehir içine giren, şehirlerarası Özel Halk Otobüsleri’nin şehir içine girmemeleridir’’diye konuştu.

 

‘’ÖNLENMEZSE KONTAK KAPATMAYA GİDECEĞİZ’’

 

Öztürk şehir içinde yolcu almaya devam eden Özel Halk Otobüsleri var olduğu sürece zarar etmeye devam edeceklerini ve gerekirse kontak kapatmaya kadar gideceklerini belirtti. Öztürk; “Biz kimsenin ekmeğiyle oynamıyoruz, kendi ekmeğimizle de oynanmasını istemiyoruz. Yaz, kış yağmur çamur demeden ilçemizde amme hizmetini, halkamıza en iyi şekilde yapmaya özen gösteriyoruz. UKOME’nin kararları doğrultusunda, herkes kendine belirlenen güzergahı kullansın. Bizlerin bu mağduriyetinin giderilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın da konuya el atarak çözümlemesini istiyoruz. Bu konuda ilçemizde şoförler arasında herhangi bir tatsız olayın yaşanması adına diğer şoför arkadaşlarımızın da verilen karara uymasını bekliyoruz. Tatsız olayların meydana gelmemesi için de bu sorunun acilen çözüme kavuşturulmasını gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

‘’BELEDİYE BAŞKANIMIZA YARDIMCI OLSUN’’

 

Öztürk; ‘’Çerkezköy Belediye Başkanı’mız Vahap Akay’ın büyük emekler vererek, şehir içi trafiğini rahatlatmak adına, tek yön uygulamasını başlatması ilçe trafiğinin sıkışıklığını bir nebze olsun rahatlatmıştı. Bu uygulamadan Akarsu Birlik Minibüsçüleri olarak bizler memnunuz. Bu uygulamanın ilçe trafiğinin düzene girmesinde büyük katkı sağlayacağına inanıyor ve bu yeni uygulama için de Belediye Başkanımızı destekliyoruz. Bizler Çerkezköy’de yolcu taşımacılığı yapan Akarsu Birlik Minibüsleri Kooperatifi olarak ilçe belediyemize yardımcı olmaya ve bizlere belirlenen güzergahları kullanıyoruz. Bizler gibi herkesin Belediye Başkanı’mıza yardımcı olması durumunda ilçe trafiğimiz çok daha çabuk düzene girecek. Bizim tek derdimiz güzergahımızı kullanarak bizim yolcularımızı alan ve bizleri mağdur edenlerle. Yetkili makamlarımızın acilen duruma mücadele etmesi ve onlara yasal işlem uygulaması, onlara belirlenen yol güzergahlarını kullanmalarını sağlamasıdır” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10