Mavi bayraklı plaj temizlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, vatandaşların denize daha rahat girmeleri ve kıyıların temiz kalmasını sağlamak amacıyla bir süre önce Mavi Bayrak alÄ

Tekirdağ 7.07.2017 21:11:00 0
Mavi bayraklı plaj temizlendi

Temizlenen plajda izmaritlerin ve kola şişelerinin yoğun olması dikkat çekti. Çalışmaları yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da zaman zaman çalışmalara katılarak görevlilere yardım etti.

 

TEMİZLİK YOĞUNLUĞUN AZ OLDUĞU SAATLERDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Temiz deniz ve kıyılar için yoğun mesai harcayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mavi Bayraklı Altınova Plajı'nda kıyı ve kumsal temizleme çalışmaları gerçekleştirdi. Ekipler, plajlarda yoğunluğun az olduğu sabah saatlerinde kumsalda bulunan çakıl, izmarit, cam kırığı gibi maddeleri plaj kumu temizleme makinesi ile temizlerken, kepçe yardımıyla da düzenleme çalışması gerçekleştirdi. Daha önce kumsal kenarında bulunan otların da biçilmesiyle birlikte plaj vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi.

 

‘’GAYEM GELECEK NESİLLERE YAŞANABİLİR BİR TEKİRDAĞ BIRAKMAK’’

 

Öte yandan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca deniz ve kıyı temizliğine, planlı ve periyodik bir şekilde devam edileceği bildirildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ömrünü Tekirdağ'da geçirmiş, Tekirdağ'ın temiz ve güzel günlerini bilen biri olarak, göreve geldikten sonra bu güzel şehri, özlem duyduğumuz günlerine kavuşturmayı, öncelikli projelerimiz arasına koydum. Bu kapsamda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yaptığımız özverili çalışmaların meyvelerini de alıyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde Mavi Bayraklı plaj sayımızı 4'e yükselttik. Benim tek gayem; gelecek nesillere güzel ve yaşanabilir bir Tekirdağ bırakmaktır" dedi.    

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10