Kütüphane var, personel yok

Kapaklı'da yaşayan vatandaşlar Mithatpaşa Caddesi No: 19'da Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün talebi üzerine 2016 yılında Kapaklı Belediyesi tarafından tahsis edilen binaya kaz

Kapaklı 9.07.2017 21:58:00 0
Kütüphane var, personel yok

BELEDİYE TARAFINDAN YER TAHSİS EDİLDİ

 

2015 yılında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün talepte bulunması üzerine bir yıl sonra Kapaklı Belediyesi kütüphane kurulması için Mithatpaşa Caddesi üzerinde yer tahsis edildi. Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan binaya 2 bin 500 adet kitap, masa, sandalye ve dolap yerleştirilirken, iddiaya göre Kapaklı Belediyesi tarafından tahsis edilen kütüphaneye belediyenin bir yıldır kira ödediği öğrenildi.

 

“PERSONEL ATAMASI BEKLENİYOR”

 

Şarköy ve Ergene’ye memur ataması yapıldığını ve 100 bine yakın nüfusa sahip Kapaklı’ya ise hala atama yapılmadığına anlam veremediklerini kaydeden vatandaşlar “ Tekirdağ İl Kültür Müdürlüğü kütüphanenin işletilmesi için personel atadı. Atadığı personel ise kısa bir süre sonra işi bıraktı. Kapaklı Belediyesi geçici süre personel yönlendirdi. Ancak belediyenin yönlendirdiği personelin alanı dışında bir iş olması, belediyenin de resmi olarak yetkisi bulunmadığından dolayı işlemlere bakamıyor. Ayrıca kütüphaneni tabelası bile asılmadı. Kütüphanenin tam olarak açılması ve hizmet verebilmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün personel ataması yapması bekleniyor” diyerek kütüphanenin bir an önce faaliyete girmesini istiyor.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10