Kanser hastası annenin 'yaşam' feryadı

Kapaklı Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan dört çocuk annesi olan kanser hastası Zahide Kavunluk'un feryatları yürek dağladı.

Kapaklı 9.07.2017 22:05:00 0
Kanser hastası annenin

Dünyada 4 bin 500 kişide bulanan yumuşak doku sarkomu hastalığına yakalanan 35 yaşındaki dört çocuk annesi Zahide Kavunluk’un çaresizliği yürek sızlatırken, “Ölmek istemiyorum çocuklarım için yaşamak istiyorum" sözleri acısını gözler önüne serdi.

 

KANSER OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

 

Kapaklı Bahçelievler Mahallesi Çayeli Sokak’ta ikamet eden Kavunluk ailesi için 2013 yılında dördüncü çocuğu Muhammed Hamza’nın dünyaya gelmesi ile birlikte dünyaları başına yıkıldı. Anne Zahide Kavukluk dördüncü çocuğunu dünyaya getirdikten üç ay sonra ağzından kan gelmesi ve şiddetli ağrılar nedeniyle gittiği İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde yaptırdığı tomografi sonucu kanser olduğunu öğrendi.

 

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

 

Gözyaşlarıyla yakalandığı amansız hastalığı anlatan 35 yaşındaki Zahide Kavunluk;“Beş yıldır kanser hastasıyım. Dört çocuğum var. Dördüncü çocuğumu dünyaya getirdikten sonra öksürük ile kan gelmeye başladı. Akciğerde kitle olduğu tespit edildi ve daha sonra sağ akciğerim alındı. Doku altlarında ve kas aralarında 20’nin üzerinde kitle var. Bacağımda, sırtımda, omuriliğimde ve daha birçok yerimde kitle var. Artık sadece dokuda değil iç organlarıma sıçradı. Tek tedavisi ise cerrahi operasyondur” diye konuştu.

 

 “22 AMELİYAT OLDU”

 

Eşinin hastalığının tek şifasının ameliyat olduğunu kaydeden 42 yaşındaki Doğan Kavunluk;“Bu hastalığın tedavisi yok. Kemoterapinin her şeyini gördük. Eşim üç kez bu hastalık nedeniyle mide kanaması geçirdi. Bugüne kadar 22 ameliyat oldu. Bu ameliyatların dördünü devlet karşılarken, geri kalan ameliyatları ise özel hastanelerde kendimiz karşılayabildik. Neyimiz varsa sattık. Eşim Zahide Kavunluk en son ameliyatı ise 20 Nisan’da oldu ve 4 kiloya yakın tümör alındı. Tümör bağırsak ve mideye zarar verdiği için eşimin bağırsaklarını dışarıya aldılar” dedi.

 

“DEVLET HASTANELERİ AMELİYAT YAPMIYOR”

 

Devletten yardım gördüklerini kaydeden eşi Doğan Kavunluk;“Kapaklı Kaymakamlı’ğımız belli aralıklarla yardım yapıyor. Ayrıca evde bakım parası da alıyoruz. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Devlet Hastane’lerinin hiçbiri bizi kitlelerin çoğunluğundan dolayı ameliyat etmiyor. Biz kimseden para talep etmiyoruz. Bir hastane, bir iş adamı ya da bir doktor çıksın gelin biz size ameliyat edeceğiz desin” dedi.

“BİR ÜMİT VAR”

 

Tümörlerin parça parça alınması ile eşinin yaşamının uzayacağını kaydeden Doğan Kavunluk;“Eşimin yaşaması için bir ümit var. Doktorlar bir seferde alınırsa yaşam şansı yükselebilir ve aynı hastalığın tekrarlanmayacağını söylediler. 2015 yılında hayatını kaybeden Kayahan’da yumuşak doku kanserinden hayatını kaybetmişti.

 

“ÇOCUKLARIMA SEVGİMİ GÖSTEREMİYORUM”

 

‘Dört çocuğumu büyütmek istiyorum’ diyerek gözyaşlarına hakim olamayan Zahide Kavunluk;“Çocuklarımın büyüdüklerini görmek istiyorum. Para ve rant peşinde değilim. Tek derdim de budur. Birisi çıkıp senin ameliyatını karşılayacağım desin. Duyarlı birileri çıkıp sesimi duysun. Dört çocuğum için yaşamak istiyorum. Çocuklarıma sevgimi gösteremiyorum. Bazen beni sevmelerini ve bana alışmalarını istemiyorum. Bana alışmasınlar nefret etsinler istiyorum. Ben öldükten sonra babalarına çok sarılsınlar istiyorum. Ben öldüğüm zaman beni aramasınlar” dedi.

 

“ÇOCUĞUM BENİ İYİLEŞTİRMEK İÇİN DOKTOR OLMAK İSTİYOR”

 

Eşinin hastalığının ilerlemesiyle birlikte işini bıraktığını kaydeden Doğan Kavunluk;“Bir süre çalıştım ama kitleler fazlalaşınca çalışamıyorum. Temizlik, yemek ve ev işleriyle ben ilgileniyorum. Eşim ile sadece kimliklerimizin sadece rengi değişik” dedi. Dört çocuğunun hastalığını bildiğini ve psikolojilerinin bozulduğunu kaydeden Zahide Kavunluk;“Özelikle hastalığım dokuz yaşındaki oğlum Yuşa Samet’i çok etkiledi. Üçüncü sınıfa giden dokuz yaşındaki kızım öğretmeni büyüyünce ne olacaksınız sorusuna ‘Doktor’ cevabını vermiş. Doktor olduktan sonra kanser olan annesini iyileştirmek istediğini söylemiş. Bu bizde baya bir burukluk yaptı. Çocuğum bu hastalığın ne kadar kötü olduğunu anladı. Ben iyileşeyim diye sırf doktor olmak istiyor” dedi. 2003 yılında evlenen Zahide-Doğan Kavunluk çiftinin Ecrin Naz, Muhammed Hamza, Elif Yağmur ve Yuşa Samet isminde dört çocuğu bulunuyor.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10