Yurt ve sevgi evinde kalan 20 çocuğa dalış eğitimi verildi

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) sponsorluğunda Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı yurt ve Sevgi Evlerinde kalan 20 çocuğa, "Enerjimiz Çocuklarımız İçin" sloganıyla Edirne'nin

Tekirdağ 11.07.2017 19:49:00 0
Yurt ve sevgi evinde kalan 20 çocuğa dalış eğitimi verildi

İLK DEFA DALIŞ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞADILAR

 

TREDAŞ, Aile Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürlüğü ve Yürüyen Ayaklar Seyahat Blogu işbirliği ile gerçekleştirilen “Denizin Altında Sevgiden Evler” sloganıyla Keşan’ın İbrice Limanı’na götürülen 15-19 yaş arası 20 çocuk, eğitmenler gözetiminde denize daldı. Hayatlarında ilk defa dalış gerçekleştirilen çocuklar, mutluluklarını doyasıya yaşadılar.

 

‘’BU TÜR ETKİNLİKLER ÇOCUKLARDA FARKINDALIK OLUŞTURUYOR’’

 

Tekirdağ Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Bekir Bozkurt, sevgi evlerinde kalan çocuklar ile beş personelin de dalış teknikleri konusunda eğitim aldığını ifade etti. Çocukların su altıyla tanıştığını aktaran Bozkurt, 'Böyle etkinliklerin çocuklarımızda farkındalık oluşturduğunu, çocuklarımızı bilinçlendirdiğini ve hoşça vakit geçirdiklerine inanıyorum' dedi.

 

‘’TREDAŞ DÜŞÜNCEMİZİ DESTEKLEDİ’’

 

Yürüyen Ayaklar Seyahat Blogu Başkanı Uğur Şimşekkaya, limanda yaptığı açıklamada, TREDAŞ’ın desteğiyle 'Enerjimiz Çocuklar İçin' sloganıyla başlattıkları etkinlikte çocukların hayatlarında ilk defa denizin altıyla tanıştığını belirtti. Çocukların aldıkları eğitimlerle yeni ufuklar kazandığını belirten Şimşekkaya, 'Çocuklarımıza yeni farkındalıklar sağlayalım istedik. TREDAŞ bizim bu düşüncemizi destekledi. Çocuklarımıza sağladığımız bu etkinlikle onların toplumdan ayrı olmadıklarını, hepimizin çocukları olduklarını hissettirmiş oluruz' diye konuştu.

 

‘’HER ŞEY BELGESELLERDEKİ GİBİYDİ’’

 

Sevgi evinde kalan Mükerrem Medine Bostan, dalış eğitimiyle yeni bilgiler öğrendiklerini söyledi. Su altını her zaman merak ettiğini anlatan Bostan, 'Eğitim çok güzel geçti. Her şey belgesellerdeki gibiydi. Eğitimin ardından bir anda kendimizi derinliklerde bulduk. Aramızda korkanlar da oldu tabii ki ama dalmak çok rahatlatıcı bir etkinlik' şeklinde konuştu. Eğitime katılan tüm arkadaşlarının hayatında ilk kez dalış gerçekleştirdiğini söyleyen Bostan, hayallerini gerçekleştirmenin mutluluk verdiğini dile getirdi. Sevgi evinde kalan Tolgahan Karagöz de hayatında ilk kez daldığını ve dalmanın heyecan verici olduğunu kaydetti.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10