Tekirdağ ve 11 ilçesinde dualar şehitler için okundu

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ ve 11 ilçesinde, şehitleri anma günü etkinlikleri düzenlendi. Tekirdağ ve 11 ilçesinden Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu, Malka

Çerkezköy 11.07.2017 19:58:00 0
Tekirdağ ve 11 ilçesinde dualar şehitler için okundu

DUALAR TÜM ŞEHİTLER İÇİN OKUNDU

 

Çerkezköy’de Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan 15 Temmuz Şehitlerini Anma etkinliklerinde, Çerkezköy Müftüsü Vehbi Bardakçı tarafından şehitler için dualar edilirken, duaların yapılmasının ardından tüm katılımcılar Çerkezköy Şehitliği’nde bulunan şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Şehitlerin kabirleri başında dualar edilerek, yapılan anma programından sonra Çerkezköy Merkez Osmanlı Camii’nde tüm şehitler için dualar okundu.

 

KAPAKLI ŞEHİDİNİ UNUTMADI

 

Kapaklı’da 11.30’da başlayan etkinliklerde, PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının patlaması sonucu şehit olan Er Kadir Dadaş ve 2015 yılında Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde arkadaşının silahının ateş alması sonucu başından vurularak şehit olan Piyade Er Emrah Çalkın’ın mezarları ziyaret edilerek, mezarı üzerine kırmızı karanfil bırakıldı.

 

DUALAR ASKER VE POLİSLER İÇİN OKUNDU

 

Tekirdağ’da yapılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma Programı kapsamında düzenlenen etkinliklerde ise Süleymanpaşa Mezarlığı'ında gerçekleşen ziyaret programında, şehit olan asker ve polisler için dualar okundu. Şehit mezarlarına karanfil bırakıldıktan sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından, 15 Temmuz'da şehit olan Münür Alkan ve Mehmet Şengül'ün ailelerini evlerinde ziyaret gerçekleştirildi.

 

MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU

 

Malkara’da düzenlenen etkinliklerde ise Malkara İlçe Müftülüğü’nde görevli İmam Hatiplerin okuduğu Kuran-ı Kerim ve duaların ardından Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve beraberindeki protokol, Jandarma Şehit Selim Vural'ın kabrine karanfil bıraktılar. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selim Vural'ın kabir ziyaretinin ardından öğle namazı öncesinde Gazi Ömer Bey Camii'nde İlçe Müftülüğünde görevli imam hatipler tarafından tüm şehitler için Mevlid-i Şerif okundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10