15 Temmuz temalı fotoğraf sergisi açıldı

Tüm Türkiye'de valilik makamlarından alınan izinle hazırlanan 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisi Tekirdağ Valiliği önünde halka sunuldu.

Tekirdağ 13.07.2017 19:34:00 0
15 Temmuz temalı fotoğraf sergisi açıldı

Tekirdağ Valiliği önünde gerçekleşen sergiye Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz katıldı.

 

ANI DEFTERİ’NE KADİR ALBAYRAK İMZASI

 

Anadolu Ajansı bünyesindeki foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı sergide Başkan Kadir Albayrak anı defterini imzaladı. Başkan Kadir Albayrak imzaladığı anı defterinde "Yüce Önder Atatürk'ün "En büyük eserimdir" dediği Türkiye Cumhuriyeti, yaklaşık bir asırlık tarihiyle, tüm zamanların en büyük demokrasi, çağdaşlaşma ve kalkınma projesidir. Özgürlük ve bağımsızlık ülküsüyle sömürgeci devletlere karşı, Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin küllerinden doğduğu şanlı bir destandır. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" anlayışıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Ata'mız, yeni Türk devletinin sonsuza dek var olabilmesi için ilkeler ortaya koymuş, devrimler gerçekleştirmiş ve yönetimde hukuku esas kılmıştır. Günümüz itibariyle dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti, TBMM'nin öncülüğünde 97 yıllık demokrasi kültürü ve tecrübesine sahiptir. Türk milletinin cumhuriyet, demokrasi, özgürlük, bağımsızlık ve hukuk gibi kavramları ne denli benimsediği ve özümsediğini idrak edemeyen Fethullahçı Terör Örgütü, devletin pek çok kurumuna sızmış hücreleri ve militanlarıyla 15 Temmuz 2016 tarihinde, emir komuta zincirinin dışına çıkarak ülke savunması için alınmış silahlarla ve yine kamuya ait her türlü imkânı kullanmak suretiyle darbe girişiminde bulunmuştur. 15 Temmuz Kanlı Darbe Girişimi'ni gerçekleştiren hainler, dünya üzerinde gazi unvanına sahip tek meclisi olan TBMM'ye saldırmış, 248 yurttaşımızı şehit etmiş, ülkemize maddi ve manevi olarak büyük zarar vermişlerdir. Akıl ve vicdanlarını, karanlık bir zihniyete teslim eden bu güruh, milletimizin vicdanında en ağır şekilde mahkûm edilmiştir. 15 Temmuz Kanlı Darbe Girişimi bizlere Cumhuriyetimizin, milli egemenliğin, demokrasinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Bizler Demokratik teamüller dışında, nereden gelirse gelsin, dün olduğu gibi bugün de anayasal ve demokratik düzene yönelik her türlü hukuk dışı mücadelenin karşısında olmaya da devam edeceğiz. Hukuktan vazgeçmeyeceğiz, çünkü "Adalet mülkün temelidir".Demokrasinin, özgürlüğün, laikliğin ve hukukun hâkim olduğu, Cumhuriyet sevdasıyla dolu daha nice güzel yıllar görmek ümidiyle, 15 Temmuz Kanlı Darbe girişiminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan veya sağlığını kaybedenlere acil şifalar dilerim" İfadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10