Demir: Bunun adı vatan sevgisidir

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri dolayısıyla, Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından "15 Temmuz" konulu konferans düzenlendi.

Çerkezköy 13.07.2017 19:49:00 0
Demir: Bunun adı vatan sevgisidir

“BÜYÜK BİR MİLLETİZ”

 

Dün saat 16.00’da Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başladı. Programda Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Demir tarafından “15 Temmuz” konulu konferans verildi. Türk Milleti’nin Orta Asya’da bütün milletleri bir bayrak altında toplayan bir millet olduğunu kaydeden Demir;“Bu millet 1071’de Anadolu’da doğan bir millettir. Bu millet, tıpkı 718 yıl önce Söğüt’te, 564 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, 1915’te Çanakkale, 1919’Da Samsun’da Gazi Mustafa Kemal ile, 15 Temmuz’da yeniden doğan kadim bir millettir” dedi.

 

“BAYRAK BİZİM İSTİKLAL VE İSTİKBALİMİZDİR”

 

Demir; “Bu millet vatanı bayrağı ve istiklali için her şeyini feda edebilecek asil bir millettir. Çünkü vatan namustur. Bu vatan gaziler diyarıdır, şehitler diyarıdır. Bu vatan atalarımızın emaneti çocuklarımızın kaderidir. Vatanını satan namusunu satar. Bizde bayrak şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş, mukaddes emanettir. Bayrak bizim istiklal ve istikbalimizdir. Bayrağına sahip çıkmayanlar zillet altında yaşamaya mecburdur. Tarihimizde darbe olaylarına bakacak olursak, darbeler tarihi Osmanlı İmparatorluğu’nda Fatih Sultan Mehmet dönemine kadar uzanıyor. Buçuk tepe isyanı adıyla ilk darbe dönemin ordusu Yeniçeriler tarafından Fatih Sultan Mehmet’e yapılmıştır. Yeniçeri ağasının da bulunduğu askerler gerekli cezalara çarptırıldı. Osmanlı da 36 padişahtan 12’si isyanlarıyla devrildi. Bazı padişahlar ise tahtlarından olmakla kalmadı. Canlarında da oldu. Son dönemlerin en büyük sultanı Sultan Abdülhamit Han’da 1919’da bir darbe sonucu tahtan indirildi. Darbeler görülüyor ki devletleri güçsüz kılıyor. 15-20 yıl geriye götürüyor. Maalesef büyük Türkiye Cumhuriyetimizde darbelerle yüz yüze kalmış ve bunun acı reçetelerini ödemiştir. Devletimiz her ne vakit yükselişe geçse birileri bunu engelleyebilmek için içten ve dıştan destekli darbe illetine sarılmışlardır. Halkın iradesini hiçe sayan cuntacılar devletimizin ve milletimizin bekasına kastetmişlerdir. Bu hainler 27 Mayıs 1960 darbesiyle dönemin sevilen başbakanı milletin adamı Adnan Menderes ve arkadaşlarını darağacına götürmüşlerdir. Devletimizi milletimizi kaosa sürüklemişlerdir. Bu darbe geleneği 12 Mart 1971 muhtırası ile tekrar yüzünü göstermiş, 12 Eylül 1980 ihtilalıyla kanlı yüzünü göstermiş, 1980 müdahalesinden sonra darbenin ABD Başkanı Jimmy Carter’a “ Bizim çocuklar işi bitirdi” ifadeleriyle bildirilmesi ABD’nin darbedeki rolünü açıkta ortaya koymuştu” dedi.

 

“HAİNLER HER ZAMAN OLDU”

 

28 Şubat 1997’de milleti kutuplaştıran değerleri ayaklar altına alan darbeci generallerin kendilerini gösterdiğini kaydeden Demir “ Yeni cundacılar 27 Nisan 2007’de darbeciler halkın iradesine ayar vermeye çalışmış ama halkın iradesine sahip çıkmasıyla önlemiştir. Tam bir yıl önce bu cennet vatanımızı bölmek parçalamak ve yaklaşık 100 yıl batının sömürüsü haline getirebilmek için dini kendine kamufle eden FETÖ parmağıyla ülkemizi içten çökertmek isteyen batı, orta doğudaki ülkelerin durumuna düşürmek için kanlı bir tertip düzenlenmiştir. 15 Temmuz darbesi sadece bir darbe değil çok uluslu haçlı zihniyetinin ülkemizi işgal girişimiydi. Bu zihniyet içerde de işbirlikçi temin etmiş büyük bir saldırı girişimine kalkışmıştır. Tıpkı 1.Dünya savaşında Osmanlı devletini parçalamak için haçlı zihniyetiyle işbirliği yapan Şerif Hüseyin gibi hani FETÖ ve yandakçıları halkın dini duygularını sömürmüş, vatanımızı batıya peşkeş çekmiş Cumhurbaşkanımızın hayatına kastetmek istemiş, 247 kişi şehit etmiş 2 bin kişi yaralanmış ve gazi olmuştur. Bu işgal girişinde halkın idaresinin tecelli ettiği meclis bombalanmış Genel Kurmay Başkanlığı, MİT, Emniyet Müdürlükleri bombalanmıştır. Halka yönelik acımasız bir saldırı başlatan cuntacılar, Cumhurbaşkanını diri veya ölü olarak ele geçirmek üzere Marmaris’te ki kaldığı otele saldırı düzenlenmiştir. Cumhurbaşkanımız saldırganlardan 15 dakikalık farkla kurtuldu. Cumhurbaşkanımız bu hain FETÖ’yü iyi analiz etmiştir. Tabanı ibadet ortası ticaret başı ise ihanet olarak yorumlanmış batinilere benzemiştir” dedi.

 

“ORTAK KAYGIMIZ VATAN OLMALIDIR”

 

Demir;“Darbenin ilk anından itibaren vatanını ve istikbalini korumak için meydanlara dökülen halk darbecilere darbe yapmıştır. Halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. Kurşuna yürüyen bu memleketin aziz evlatları genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmişlerdir. Bu milleti sokağa bu saatte para versen getiremezsin. Bunun adı vatan sevgidir. Ömer Halisdemir, Yasin Naci Ağaoğlu, Abdullah Tayip Olçak, Türkan Türkmen, Tekin Ahmet ve Mehmet Oruç, Ahmet Özsoy, Demet Sezen onları bir araya getiren vatan sevgisiydi. Ezildiler, kurşunlandılar. Kimi bacağını, kimi kolunu kaybetti. Kimi ise vatanı bize emanet edip şehit oldu. Bu süreçte batı devletleri seyretti. Bekle gör politikası izledi ancak; bölünürüz zannettiler. Birleştik, korkarız zannettiler. Öyle sanıldığı gibi iyi bir gençlik yetiştirmişiz. Sokaklar gençlerle doluydu. Bu millet 1960’ların 1980’deki pişmanlıklarını yaşamamak için sokaklarda yer aldı. Bu yüzden bir olmayız bir bayrak altında birbirimizi ötekileştirmeden yaşamalıyız. Bu cennet vatana sahip çıkmalıyız. Çünkü bu topraklarda herkesin gözü var. Hititler döneminde de isyan vardı, Selçukluda da Osmanlı’da da her dönemde hain gördü. Ama bilinmelidir ki Türk milleti hepsini tarihe gömdü. O yüzden bilinçli olmalıyız, kalbimiz bu vatan için atmalıdır. Ortak kaygımız vatan olmalıdır” açıklamasında bulundu.

 

100 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDULAR

 

Konferansın sona ermesinin ardından protokol üyeleri Ambardere’deki 15 Temmuz Hatıra ormanına geçerek Çerkezköy Belediyesi tarafından getirilen 100 adet fidanı toprakla buluşturdu. Programa Çerkezköy İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, AK Parti Eski İlçe Başkanı Sait Yazı, STK temsilcileri, öğretmenler katıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10