40 Milyon TL Kapaklı ve Çorlu'ya ayırılacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binası yapımı tanıtım toplantısına katılan, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, önümüzdeki dönemlerde y

Tekirdağ 14.07.2017 20:02:00 0
40 Milyon TL Kapaklı ve Çorlu

Yeni hizmet binasının yapımını ileriki döneme ertelediklerini ve buraya kullanacakları yaklaşık 40 milyon TL ile Çorlu ve Kapaklı ilçelerinin içme suyu ve altyapı yatırımlarını tamamlayacaklarını belirten Şafak Başa, ‘’Bu dönem TESKİ Genel Müdürlüğü binası yapmayacağız. Altyapı çalışmaları bittikten sonra önümüzdeki dönem bu binayı yapmayı planlıyoruz’’ diye konuştu.

 

‘’ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEME ERTELEDİK’’

 

Önceki gün düzenlenen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hizmet binası tanıtımına katılan inşaatı Dr. Şafak Başa, binanın tanıtımını sırasında açıklama yaptı. Başa, "TESKİ Genel Müdürlüğü hizmet binasının da kamulaştırmaları tamamen bitti. Proje yarışmalarını da yapmıştık. Her türlü çalışma tamamlanmıştı ancak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'ın talimatıyla TESKİ Yönetim Kurulunun aldığı kararla, bu dönemde hizmet binası yapmak yerine, buraya harcayacağımız parayı, iki büyük projemiz olan Çorlu ve Kapaklı içme suyu ve kanalizasyon projelerine harcama kararı verildi. Dolayısıyla altyapıyı bu dönem bitirip, binayı daha sonra yapmaya karar verdik. Başkanımızın talimatıyla binanın 3 katı TESKİ Genel Müdürlüğüne tahsis edilecek, Muratlı Caddesindeki kirada olan ek hizmet binalarındaki birimlerimiz bu binaya gelecek. Genel Müdürlük ise Çiftlik önündeki idari binamızda çalışmasına devam edecek. Bu dönem TESKİ Genel Müdürlüğü binası yapmayacağız. Altyapı çalışmaları bittikten sonra önümüzdeki dönem bu binayı yapmayı planlıyoruz. Binaya harcayacağımız 30-40 milyon lirayı Çorlu ve Kapaklı içme suyu ve kanalizasyon projelerine harcayacağız" dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10