''15 Temmuz tarihimizde demokrasi zaferi olarak yerini alacaktır''

Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Mustafa Yel, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. Yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. Mustafa Yel yayınladığı açıklamada, ''15 T

Tekirdağ 14.07.2017 20:08:00 0

‘’24 DARBECİ ÖLÜ 50 DARBECİ YARALI ELE GEÇİRİLDİ’’

 

“Bilindiği üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış olan FETÖ mensupları, emir komuta zincirinin dışına çıkarak 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı saat 21:00 sularında Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı olarak bir askeri darbe teşebbüsü başlatmış, İstanbul ve Ankara’daki TRT binaları işgal edilerek, kendisini “Yurtta Sulh Konseyi” olarak tanımlayan darbeci çete üyelerinin hazırladığı bildiri zorla okutulmuş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Başbakanlık ile birlikte çeşitli Belediye binalarına saldırılarda bulunulmuştu. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne darbeci çete tarafından kaçırılan F-16 uçaklarından bomba atılmıştı. Ulusal televizyon kanallarından canlı bağlantı ile halkımıza hitap eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu darbe teşebbüsünün TSK içinde küçük bir azınlığın kalkışması olduğunu belirterek, millete, iradesine sahip çıkmak için sokaklarda darbeye direnme çağrısında bulundu ve halkımız darbe kalkışmasını engellemek için sokaklara çıktı. Darbeciler, silahsız bir şekilde sokağa çıkan halkımıza ateş açtı. İstanbul ve Ankara’daki darbe karşıtı protesto ve direniş eylemlerinde 249 vatandaşımız şehit oldu. 1537 vatandaşımız ise yaralandı. 24 Darbeci ölü, 50 Darbeci ise yaralı ele geçirildi. 15 Temmuz ülke ve toplum tarihimiz açısından bir milat noktasıdır. Fert, millet, devlet ve medeniyet açısından tarihin önemli bir eşiğinde olduğumuzu göstermektedir. Bu zor zamanda hemen her vatandaş darbe girişimine tepki vermiş ve ortak ideal çerçevesinde halk bir araya gelerek bir destan yazmıştır. 15 Temmuz sadece bugünlerde değil, Türkiye tarihinde demokrasi zaferi olarak her zaman yerini alacaktır’’ diye konuştu.

 

 ‘’VATANDAŞLARIMIZIN HER BİRİNE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

 

Yel; ‘’Milletimizin, bu üniformalı teröristlerin elindeki silah ve tank namlularının, uçak ve helikopter bombalarının karşısında gösterdiği dik duruş nesiller boyunca takdirle anlatılacaktır. Darbe teşebbüsünün ortaya çıkışı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan çağrıyla birlikte meydanlara, sokaklara çıkan vatandaşlarımızın her birine ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz. Tankların önüne kendini siper edip hedeflerine ulaşmalarını engelleyen, bunun için hayatını riske atan, yaralanan, şehit olan her bir vatandaşımız için ne desek minnettarlığımızı ifade edemeyiz. Vatandaşlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor, başta 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehitlerimizin kederli ailelerine başsağlığı diliyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum’’ dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10