''Hükümet çiftçiye verdiği sözü tutmadı''

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz ve Yönetim Kurulunu ziyaret ettiler. Ziraat Odası ziyaretinde; CHP Malkara İl?

Tekirdağ 16.07.2017 22:28:00 0

Ziyaret sırasında hububat fiyatlarının beklentilerinin çok altında kaldığını belirten Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, ‘’Hükümet çiftçiye verdiği destek sözünü tutmadı. Çiftçiye gereken destek verilmez ise, çiftçi borcunu ödeyemez hale gelecek’’ dedi.

 

‘’ALTIN YILINI YAŞAYACAK DEDİĞİMİZ ÇİFTÇİ BEKLENMEDİK BİR FİYATLA KARŞILAŞTI’’

 

Ziyarette Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz;“ Altın yılını yaşayacak dediğimiz çiftçi beklenmedik bir fiyatla karşılaştı. Biz üreticiler olarak beklentimiz geçen yılın fiyatının üzerine enflasyon farkı oranında fiyat farkı yapılmasıydı. Ayrıca randevu almak için uğraşıyoruz. Malkara'da 300 bin dönüm buğday ekiliyor, bundan 180 bin ton buğday çıkıyor, borsa 5 bin ton, Toprak Mahsülleri Ofisi'de 13 bin ton buğday alıyor. Malkara'da kapasite yetersizliği var, yakın bir zamanda 5-10 bin ton buğday Tekirdağ'a çekilecek. Tüm çiftçinin buğdayını teslim alacağız. Hükümet çiftçiye verdiği destek sözünü tutmadı. Enflasyon farkı kadar fiyat bekliyorduk açıklanan fiyat çiftçiyi tatmin etmedi. Çiftçinin gelirini artıracak önlemler alınmazsa, çiftçiler borçlarını ödeyemez hale gelecekler.” diyerek bilgilendirmelerde bulundu. Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan'a gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.


0282 726 91 91
0282 747 65 10