Türk Milleti diye yazıldı Milli İrade diye okundu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Çerkezköy'de de vatandaş tek yürek oldu.

Çerkezköy 16.07.2017 22:38:00 0
Türk Milleti diye yazıldı Milli İrade diye okundu

Çerkezköy Kaymakamlığı himayesinde düzenlenen etkinliklerde Cumhuriyet Meydanı önünde düzenlenen programa, protokol üyeleri ve Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce vatandaş katılırken, hep bir ağızdan ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganlarıyla alanı inlettiler.

 

Çerkezköy’de binlerce vatandaş tek yürek oldu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü olması dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, binlerce vatandaşın katılımıyla oluşturulan kortejde renkli görüntüler oluştu. Oluşturulan yürüyüş kortejinin en önünde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve diğer protokol üyeleri yer alırken, vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları posterleri taşıdı. Yürüyüş şehitliğe kadar sürerken, kalabalık grup okunan duaların ardından Atatürk anıtı önüne geldi.

 

Yapılan etkinliklerin gecenin ilerleyen saatlerinde AK Parti mitingi havasına dönüşmesi dolayısıyla binlerce vatandaş meselenin Türkiye meselesi olduğunu belirterek, alanı terk ettiler.

 

Saat 21.00’de Cumhuriyet meydanında kurulan 15 Temmuz etkinlik alanında düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kuran-i Kerim tilaveti ile başladı. Gaziosmanpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Tosun’un kuran tilavetinin ardından Çerkezköy müftüsü Veli Vehbi Bardakçı hatim duası gerçekleştirdi. Duaya meydanda bulunan binlerce vatandaş ‘âmin’ diyerek katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban 15 Temmuz’un önemine değindi. Alçak ve hain FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’da kanlı bir darbe girişiminde bulunduğunu kaydeden Kaymakam Abban,“Milletimizin tankları, savaş uçları, uçak savarları milletimize karşı kullanılmıştır. Ancak hesap edemedikleri bir nokta vardı o da milletimizdi. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal Atatürk, milletimizi topyekün mücadeleye davet ettiyse ve de Kurtuluş Savaşını kazanarak düşmanlardan yurdu temizlemiş ise, 15 Temmuz 2016'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile yüz binler meydanlara koştu, tankların önüne yattı, darbeye geçit vermedi. Milletimiz adeta bir demokrasi zaferi kazandı’’diyerek meydanda buluşan vatandaşlara şükranlarını iletti.

 

OKUNAN DUA VATANDAŞA DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

 

Kaymakam Atilla Selami Abban’ın konuşmasının ardından Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hilmi Üstündağ ‘Dua’ isimli şiirini okudu. Alkışlar eşliğinde sahneye davet edilen AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, 15 Temmuz’da Şehitler Köprüsü’nden, Ankara’dan Külliye’den,15 Temmuz’da şehit olan şehitlerimiz ve diğer şehitlerimiz için, şu güzel bayrağın altında toplanan tüm vatandaşlarımızın varlığı için rabbime şükürler olsun. Ve her karışı Edirne’den Kars’a, şehitlerimiz kanlarıyla sulanmış, şu vatan toprağı üzerinde sizinle bulunmaktan gurur duyuyorum‘’ diyerek vatandaşlara olan minnetini bir kez daha dile getirdi.

 

“2 BİNİN ÜZERİNDE GAZİLERİMİZE SELAM GÖNDERİYORUM?“

 

Konuşmasında Çanakkale Savaşı'nda şehit olanlara atıfta bulunan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, "O gece bayrağımızı yere düşürmeyen 249 şehidimize ve 2 binin üzerindeki gazimize selamlar gönderiyorum. Ülkemiz üzerinde gözü olanlara şunu söylüyoruz: Çanakkale boğazı 36 kilometredir. 36 kilometreyi vermemek için 256 bin şehit veren bir milletin evlatları, 780 bin kilometrekarelik bir ülkeyi teslim eder mi diyorum? Malazgirt'te, Kurtuluş Savaşı'nda verdiğimiz mücadeleyi bugün Ömer Halisdemir ile Fethi Sekin ile Fırat Çakıroğlu ile verdik. Daha önce verdiğimiz mücadeleyi bugün Elbab'ta, Güneydoğu'da çukur kazanlara ve FETÖ'ye karşı veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

KILIÇDAROĞLU’NU ELEŞTİRDİ

 

15 Temmuz gecesini anlatan belgesinin gösteriminin ardından MHP İl Başkanı Koray Önsel sahneye davet edildi.  Demokrasi şöleni olarak geçmesi beklenen anma töreninde konuşan Önsel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Önsel, " Adalet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından dağıtılmaktadır, adalet yollarda, meydanlarda aranacak bir mevzu değildir. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

ORDUMUZ VE MEHMETÇİĞİMİZ BİZİM GÖZBEBEĞİMİZDİR

 

Programda Sivil toplum kuruluşları temsilcileri de konuşma gerçekleştirirken, ilk konuşmayı ise Çerkezköy Gaziler Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan yaptı. Yarlıgan “Milletimiz o gece tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te 563yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istiklal olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da nasıl cevap vermişse,15 Temmuz’da da ayni cevabı vermiştir. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak,15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır” açıklamasında bulundu. 

 

“İMANLA PÜSKÜRTTÜLER”

 

Konuşmasına ‘Şehitler Tepesi Boş Değil” şiiri ile başlayan Memur Sen ve Eğitim Birsen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün “Hain FETÖ terör örgütü üyeleri ve aşağılık aveneleri, yurt dışındaki efendileriyle beraber, Türk milletini ve seçilmiş hükümetini hedef almış, laik ilk andan itibaren vatanını, namusunu, bayrağını müdafaa için meydanlara dökülen milletin asil evlatları karşısında rezil olmuşlardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milyonlar yekvücut olmuş, uçaklarla, tanklarla yapılan bu kahpe saldırıyı, göğsündeki imanla püskürtmeyi başarmışlardır. Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren sayısı milyonları bulan memursen, eğitim birsen ve bütün teşkilat üyesi arkadaşlarımız, genel başkanımız ile birlikte, dinimiz, bayrağımız ve ezanımız için meydanlara inmiş ve bu uğurda şehitler vermekten çekinmemişlerdir. Memursen ve Eğitim Birsen olarak bizler her daim devletimizin, milletimizin ve seçilmiş siyasi iradenin arkasında olduğumuzu iftarla beyan ederiz” diye konuştu.

 

“BİR DEFA DAHA KINIYORUZ”

 

Programda konuşan Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ” Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik ve beraberliği ve milletimizin serbest iradesi ile seçilmiş Cumhuriyet hükümetimizi ve demokratik rejimimizi açıkça tehdit eden 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe ve devletimizi işgal girişimini 15 Temmuz’un yıldönümünde yeniden en kuvvetli bir biçimde bir defa daha kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, demokrasiye ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlı olarak, tek bayrak tek vatan, tek millet ve tek devlet ülküsü etrafında sımsıkı kenetlenerek sonsuza kadar varlığını sürdürecektir. Biz Çerkezköy Esnaf ve sanatkarlar odası olarak, ülkemizin geleceğine güveniyor, milletler camiası içerisinde ülkemizin hak ettiği en iyi yere en kısa sürede ulaşacağına, en büyük gücün yüce milletimizin iradesi olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

“DEMOKRASİ NÖBETİNİZ KUTLU OLSUN”

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilk andan itibaren darbeyi kabul etmediklerini, demokrasiden ve seçilmiş hükümetten yana olduklarını büyük bir kararlıkla ilan ettiklerini kaydeden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Bu alçak darbe girişimini ve bu alçaklara karşı milletimizin gösterdiği kahramanlık destanını unutmadık unutturmayacağız. Rabbim bu millete bir daha böyle acı yaşatmasın. Devlet ve millet düşmanlarına fırsat vermesin. 15 Temmuz şanlı demokrasi nöbetiniz kutlu olsun” dedi.

 

“ZOR GÜNLERİN ÜSTESİNDEN GELDİK”

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak, kahraman Türk milletinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü kutladıklarını kaydeden ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan” Biz demokrasi sevdalısı olarak, 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Kahraman Türk milleti, 15 Temmuz’da tıpkı Çanakkale’de İstiklal Harbi’nde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç hain darbeciye çiğnetmeyerek büyük Türkiye’yi dünyaya göstermiştir. Bu zor günleri atlatırken milletle beraber en büyük, mücadeleyi veren, başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, TBMM olmak üzere tüm güvenlik güçlerimiz ile silahlı kuvvetlerimizin komuta kademesine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duygular ile şehitlerimizin ve gazilerimizin cesaretleri ile dirayetleri ile kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdıkları 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik gününü kutluyoruz” açıklamasında bulundu.

 

DİRENİŞİN YER ALDIĞI GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİLER

 

Özdoğan’ın konuşmasının ardından alana kurulan sinevizyondan vatandaşlara, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın direnişinin yer aldığı görüntüler izlettirildi. Meydanda toplanan binlerce vatandaş çalan marşlarla birlikte ellerinde bulunan Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sloganlarını attı. Çerkezköy Belediyesi alanda toplanan kalabalığa 4 bin adet kavurma, pilav, ayran ve tatlı dağıttı.

 

 ‘’ALLAH’A EMANET OLUN

 

Saat 01.00’de Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan toplanan kalabalığa seslendi. Vali Ceylan, “Polis teşkilatımızın gözbebeği olan Özel Hareket Daire Başkanlığına F-16 uçaklarıyla saldırıp 51 evladımızı şehit eden hainler, onların dış destekçileri, yardım ve yataklık yapan işbirlikçileri asla Türk milletini pes ettiremezler, sırtını yere getiremezler. Türk milleti köklüdür Dost görünümlü düşmanları, terörizmin sofrasına hizmetkârlık yapan hainleri tanımaktadır. İlerlemek için attığımız her adımda bizi durdurmak isteyenlerin farkındadır. Bu bayrak üç beş teröristin keyif ve sözde vaazlarıyla düşmeyecektir.” Sözleriyle devam ederek “15 Temmuz’da şehit verdiğimiz 249 vatan evladını, rahmet ve minnetle yâd ediyorum, mekânları cennet olsun.  Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.  Böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun’’ dedi.

 

‘’BU MİLLETİN ÇOCUKLARI ŞEHİT OLUR GAZİ OLUR AMA ASLA ESİR OLMAZ’’

 

Konuşmasına besmeleyle başlayan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'nda söylediği ‘selam olsun’ şiiriyle halkı selamladı. Yüksel, ‘O FETÖ’cü hainlere cezasını verdiniz. Büyük Türk milletinin tokatından nasiplerini aldılar. Ülkemizin geleceğine, cumhuriyetimize ve demokrasimize kast eden alçaklar, bir kez daha anladılar ki, bu bayrak inmez, ezanlar dinmez, vatan bölünmez. Ne mutlu bize ki Kurtuluş Savaşı’nda vatan bayrak uğruna ölüme gidenlerin torunları, ülkemizi bir kez daha kurtarmıştır. Bu milletin çocukları şehit olur, gazi olur ama asla esir olmaz’’ dedi. Yüksel konuşmasını 15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine dua ederek sonlandırdı. Yapılan etkinliklerin gecenin ilerleyen saatlerinde AK Parti  mitingi havasına dönüşmesi dolayısıyla binlerce vatandaş meselenin Türkiye meselesi olduğunu belirterek, alanı terk ettiler.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10