''DEVLETİN HER KURUMUNA SIZARAK BİZE BU GECEYİ YAŞATTILAR''

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gazeteci Şaban Kardeş'in yaptığı canlı yayına konuk oldu.

Çerkezköy 16.07.2017 22:42:00 0

Akay; ‘’Öncelikler şehit olan vatandaşımıza askerimize polisimize çok büyük Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye tarihinin kara gecelerinden, kara lekelerinden biri 15 Temmuz dolayısıyla, 15 Temmuz tarihini, bu kanlı darbe teşebbüsünü, Türkiye’ye yaşatanlara FETÖ örgütüne, ona destek olanlara, söyleyecek çok lafımız var. Yıllardan beridir devletin her kurumuna sızarak, bize bu geceyi yaşattılar. Burada hassasiyetli davranmamız gereken kendi askerimiz, Ancak asker kılığına girenleri bir kenara koyuyorum, Türk askerinin şanlı komutanlarıyla, milletimizle birlikte, askerimizle birlikte, bu darbe teşebbüsünü ortadan kaldırmıştır. Onlara da şükranlarımızı sunmamız lazım’’diye konuştu.

 

‘’NE KADAR BÜYÜK BİR MİLLET OLDUĞUMUZU O GECE GÖSTERDİK’’

 

15 Temmuz darbe gecesinde yaşananları paylaşan Vahap Akay; ‘’Çok acı şeyler yaşadık, TBMM’nin ortasına bombaların düştüğüne şahit olduk. İstanbul’da Ankara’da tankların yürüdüğüne şahit olduk. Ancak yine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çok değerli mensupları, Türk polisinin çok değerli mensupları, vatandaşlar, millet olarak, bu girişimin karşısında durduk. Ve millet olarak hep birlikte ordumuzla, polisimizle birlikte, o gece darbeyi durdurduk. Çerkezköy’de hiçbir şey yaşanmadı. Millet olarak ne kadar büyük bir millet olduğumuzu o gece gösterdik’’ dedi.

 

‘’KORKMADAN SİYASİ AYAĞINA DEĞİNİLMELİ’’

 

15 Temmuz Kanlı Darbe Girişimi’ne kalkışan FETÖ terör örgütünün, siyasete bulaşmamış olduğuna inanmadığını belirten Akay, ‘’Kesinlikle inanmıyorum. Çok net ifade etmek lazım Türkiye son 40 yılda terörle olan mücadelesinde çok şehitler vermiş,olduğunu çok iyi biliyoruz. Vatan evlatlarının şehitlerimizin polislerimizin, terör örgütüne karşı savaşırken şehit oldu. 15 Temmuz’da bir uyandık ki FETÖ terör örgütü ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla o tarihten bugüne son bir yılda, on binlerce insan işinden alı koyuldu görevinden alındı. Bunların hepsi olması gerekiyordu oldu. Tamam kabulümüz ancak bu noktada bu meselenin siyasi ayağının karşılık bulduğunu söylemek vicdanlara sığmaz. Umut ediyorum bu vicdanlara seslenerek, bu noktada korkmadan siyasi ayağına eğilmesini umut ediyorum’’ dedi.

 

‘’BİZİM TUTUNACAĞIMIZ TEK BİR DAL VAR: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’’

 

Akay,’’Bu topraklarda birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde durmaya ihtiyacımız var. Türkiye bu coğrafyada en kritik ülkelerden birisi. Bu noktada tutunacağımız tek bir dal var. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz. Onun ışığında, onun önderliğinde cumhuriyetimize, milletimize sahip çıkacağız. Onun aydınlattığı yoldan sapmadan yürürsek bizi hiçbir güç hiçbir kuvvet durduramaz’’ diye konuştu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10