Çerkezköy'de binler 15 Temmuz nöbetinde

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı önünde program düzenlendi.

Çerkezköy 16.07.2017 22:45:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Kaymakamlığı’nın himayesinde düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar demokrasi coşkusunu doyasıya yaşadılar. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın yanı sıra Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Çerkezköy Garnizon Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, MHP İl Başkanı Koray Önsel, BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, TSM Müdürü Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Protokol üyelerinin ve Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce vatandaşın katıldığı 15 Temmuz’un yıl dönümünde coşku dolu anlar yaşanırken, gecenin ilerleyen saatlerinde alanda çalan AK parti müziklerinden rahatsız olarak alanı terk ettiler. Vatandaşlar tepkilerinde ‘Mesele AK Parti meselesi değildir, mesele Türkiye meselesidir’ diyerek tepkilerini ortaya koydular. Ayrıca düzenlenen programda 15 Temmuz 2016’da meydanda olan Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan’a protokolde yer verilmezken, gazeteci Şaban Kardeş yaptığı canlı yayında Turan Demircan’ı konuk etti.  Şaban Kardeş’in yaptığı canlı yayında konuk olarak programa katılan Vahap Akay, ‘’ ’Çok acı şeyler yaşadık, TBMM’nin ortasına bombaların düştüğüne şahit olduk. İstanbul’da Ankara’da tankların yürüdüğüne şahit olduk. Ancak yine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çok değerli mensupları, Türk polisinin çok değerli mensupları, vatandaşlar, millet olarak, bu girişimin karşısında durduk’’ diyerek Türk milletinin yenilemeyeceğini ve asla teslim olmayacağını belirtti.

 

ŞEHİTLİĞE KADAR YÜRÜDELER

 

Çerkezköy’de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' ve şehitleri anma programı için Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın yanı sıra binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet meydanında toplandı. Oluşturulan yürüyüş kortejinin en önünde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve diğer protokol üyeleri yer alırken, vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları posterleri taşıdı. Yürüyüş şehitliğe kadar sürerken, kalabalık grup okunan duaların ardından Atatürk anıtı önüne geldi.

Saat 21.00’de Cumhuriyet meydanında kurulan 15 Temmuz etkinlik alanında düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kuran-i Kerim tilaveti ile başladı. Gaziosmanpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Tosun’un kuran tilavetinin ardından Çerkezköy müftüsü Veli Vehbi Bardakçı hatim duası gerçekleştirdi.

 

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİ LANETLE KINIYORUM”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban 15 Temmuz’un önemine değindi. Alçak ve hain FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’da kanlı bir darbe girişiminde bulunduğunu kaydeden Kaymakam Abban “15 Temmuz 2016’da Milletimiz adeta bir demokrasi zaferi kazandı. Ancak bu uğurda 249 şehidimiz ve 2 binin üzerinde yaralı gazimiz oldu. Şehitlerimize ulu tanrıdan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, darbe teşebbüsünden çok daha güçlü bir şekilde çıkmıştır. Aramıza sızan hain teröristler adli mercilere sevk edilmişlerdir. Milletimizin başına bela olan tüm terör örgütlerini lanetle kınıyorum. Hepimizin demokrasi zaferi kutlu ve mutlu olsun’’ dedi.

 

 “SİZİNLE BULUNMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

 

Kaymakam Atilla Selami Abban’ın konuşmasının ardından Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hilmi Üstündağ ‘Dua’ isimli şiirini okudu. Alkışlar eşliğinde sahneye davet edilen AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe “. Bundan önceki olduğu gibi Adnan menderesleri, Turgut Özalları, Necmettin Erbakanları, Alparslan Türkeşleri, Muhsin Yazıcıoğullarını, devletin adamlarını milletiyle birlikte yok etmeye çalışana, millet dur dedi. Artık bunların bir daha böyle bir planı kurmamaları için her yıl 15 Temmuz’da nöbette duracağız. Unutmayacağız. Çocuklarımıza torunlarımıza bu destanı anlatacağız. Burada hedef aslında sadece Türkiye değil tüm İslam coğrafyası. Topunuz gelse bu milleti yok edemeyeceksiniz. Türküyle kürdüyle, çerkeziyle, lazıyla her türlü türk milletiyle karşısındayız. Bizi yok edemeyeceksiniz. Bunlara asla müsaade etmeyeceğiz’’ diye konuştu

 

 “DEVLET BAHÇELİ’NİN SELAMLARINI SİZLERE SUNUYORUM“

 

Konuşmasında Çanakkale Savaşı'nda şehit olanlara atıfta bulunan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ise, " Henüz daha milletimiz bir şeyin farkına varmamışken, evinden tekrar Genel Merkez binamıza dönerek Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza ulaşmaya çalışan ve siyasi ilk tepkiyi gösteren Genel Başkanımız Doktor Devlet Bahçeli'nin selamlarını sizlere sunmaktan gurur duyuyorum. 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen sadece ülkemiz üzerindeki operasyon değildir. Milletimiz ile şerefli ordumuzun arasını açmaya çalışan nifak tohumları serpilmek istendi. Bu şerefli kamuflajı kirletmeye çalışan asker görünümlü teröristlere karşı tavrını net olarak koyan komutan ve erlerimize selam gönderiyorum. Şerefli ordumuzun haysiyetini kirletmeye çalışan tüm asker bozuntularını da lanetliyorum" ifadelerini kullandı. 

 

Aydeniz’in konuşmasının ardından 15 Temmuz şehitleri anma, demokrasi ve milli birlik günü yapılan tekvando, güreş, masa tenisi ve strettbal turnuvasında dereceye girenlere Kaymakam Atilla Selami Abban tarafından madalyaları takdim edildi. Ödül törenin ardından protokol üyeleri ve alanda toplanan binlerce kişi sinevizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul 15 Temmuz şehitleri köprüsünde yaptığı konuşmasını dinledi.

 

’15 TEMMUZDA BİZE YAKIŞIR ŞEKİLDE MEYDANLARI DOLDURDUK’’

 

15 Temmuz gecesini anlatan belgesinin gösteriminin ardından MHP İl Başkanı Koray Önsel sahneye davet edildi.  Demokrasi şöleni olarak geçmesi beklenen anma töreninde konuşan Önsel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Önsel, " Bizler Tekirdağlılar olarak 15 Temmuz'da bize yakışır bir şekilde vatanımıza sahip çıkarak meydanları doldurduk, milletimize kurşun sıkarak hain emelleri olanlara gereken cevabı verdik. Devletin bütün kurumlarına sızdıklarını düşünüyorlardı. Köprüleri kapatarak, valilerimizi, devletin bütün kurumlarını işgal ederek bizi esir düşüreceklerini sanıyorlardı. Unuttukları bir şey vardı, Türk milletinin cesareti ve ferasetiydi. Rabbimiz bizlere yardım etti ki o geceyi güzel bir şekilde atlattık. Türk milleti nice kahramanlar çıkarmıştır. Fatih Sultan Mehmet Han'lar Mustafa Kemal Atatürk'ler, Ömer Halisdemir'le, Fırat Çakıroğlu, Fethii Sekin ve daha nicesi, bu toprağa düşmüş aziz şehitlerimiz bizlerin bugün burada bulunmasını sağladılar. Bize düşen milli birlik ve beraberliğimizi temin etmektir" ifadelerini kullandı.

 

ÖĞE GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

 

Programda AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin oğlu Murat Öğe ‘Otuz Kurşun’ adlı şiiri okurken, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe oğlunun okuduğu şiir karşısında duygulandı ve gözyaşlarına hakim olamadı. 

 

‘’ORDUMUZ VE MEHMETÇİĞİMİZ BİZİM GÖZBEBEĞİMİZDİR’

 

Programda Sivil toplum kuruluşları temsilcileri de konuşma gerçekleştirirken, ilk konuşmayı ise Çerkezköy Gaziler Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan yaptı. Yarlıgan “Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir. Sevgili gençler yarın vatan savunması sizlere emanet edildiğinde bu konudaki sorumluluğu tam anlamıyla yerine getireceğinize ve ecdadımıza layık olacağınıza inancımız tamdır. 15 Temmuz şehitler ve Gaziler Günü’nde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınızdan dolayı tüm Gaziler adına sizlere çok teşekkür ederim. Türkiye Muharip gaziler derneği adına, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu. 

 

“İMANLA PÜSKÜRTTÜLER”

 

Konuşmasına ‘Şehitler Tepesi Boş Değil” şiiri ile başlayan Memur Sen ve Eğitim Birsen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün “Hain FETÖ terör örgütü üyeleri ve aşağılık aveneleri, yurt dışındaki efendileriyle beraber, Türk milletinin seçilmiş hükümetini hedef almış, ilk andan itibaren vatanını, namusunu, bayrağını müdafaa için meydanlara dökülen milletin asil evlatları karşısında zelil olmuşlardır. Cumhurbaşkanımız recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milyonlar yek vücut olmuş, uçaklarla, tanklarla yapılan bu kahpe saldırıyı, göğsündeki imanla püskürtmeyi başarmışlardır. Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren sayısı milyonları bulan memursen, eğitim birsen  ve bütün teşkilat üyesi arkadaşlarımız, genel başkanımız ile  birlikte, dinimiz, bayrağımız ve ezanımız için meydanlara  inmiş ve bu uğurda şehitler vermekten çekinmemişlerdir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde, 4 üyemiz şahadet mertebesine yükselirken, 45 üyemiz yaralanıp gazi olmuştur. Darbe girişimi sonrasında da üye arkadaşlarımız ve aileleri demokrasi nöbetlerine katılmayı bir görev addetmiştir.” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY HALKINI SAYGI İLE SELAMLIYORUZ”

 

Programda konuşan Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ,” Türkiye Cumhuriyeti, demokrasiye ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlı olarak, tek bayrak tek vatan, tek millet ve tek devlet ülküsü etrafında sımsıkı kenetlenerek, sonsuza kadar varlığını sürdürecektir. Biz Çerkezköy Esnaf ve sanatkarlar odası olarak, ülkemizin geleceğine güveniyor, milletler camiası içerisinde ülkemizin hak ettiği en iyi yere en kısa sürede ulaşacağına, en büyük gücün yüce milletimizin iradesi olduğuna inanıyoruz. Başta milletimiz ve devletimiz olmak üzere Çerkezköy halkını saygıyla selamlıyoruz” dedi.

 

“KAHRAMANLIK DESTANINI UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ”

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilk andan itibaren darbeyi kabul etmediklerini, demokrasiden ve seçilmiş hükümetten yana olduklarını büyük bir kararlıkla ilan ettiklerini kaydeden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, iş dünyamızı temsilen, Demokrasi zaferinin birinci yıldönümünde aziz halkımızla, kahraman asker ve polisimizle, kurum ve kuruluş temsilcilerimizle, basınımızın değerli temsilcileriyle yine bir aradayız. Buradan bu meydandan  siz değerli yöneticilerimiz ve aziz halkımızın huzurunda şahsım ve yönetim kurulumuz adına açıkça ve kararlılıkla tekrar ilan ediyoruz. Bu alçak darbe girişimini ve bu alçaklara karşı milletimizin gösterdiği kahramanlık destanını unutmadık unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

“DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ”

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak, kahraman Türk milletinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü kutladıklarını kaydeden ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan” Daha darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçmeden, ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bizler ülkemiz ve milletimiz için, şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Ülkeyi zor duruma sokmak isteyen küçük akıllılar ve emperyal güçler, bilsinler ki, biz Türk milleti olarak onlara geçit vermeyeceğiz bu zor günleri atlatırken milletle beraber en büyük, mücadeleyi veren, başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, TBMM olmak üzere, tüm güvenlik güçlerimiz ile silahlı kuvvetlerimizin komuta kademesine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duygular ile şehitlerimizin ve gazilerimizin cesaretleri ile dirayetleri ile kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdıkları 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik gününü kutluyoruz” açıklamasında bulundu. Özdoğan’ın konuşmasının ardından alana kurulan sinevizyondan vatandaşlara, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın direnişinin yer aldığı görüntüler izlettirildi. Meydanda toplanan binlerce vatandaş çalan marşlarla birlikte ellerinde bulunan Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sloganlarını attı. Çerkezköy Belediyesi alanda toplanan kalabalığa 4 bin adet kavurma, pilav, ayran ve tatlı dağıttı.

 

“YİNE MEYDANLARDASINIZ”

 

Saat 01.00’de Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan toplanan kalabalığa seslendi. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çerkezköy’de kutlanan etkinliklerde konuşan Vali Mehmet Ceylan, “Hain darbe girişiminin sene-i devriyesinde tekrar sizlerle birlikte bu meydanda olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Hain darbe teşebbüsüne karşı çıktığımız ilk an ki heyecanla tam bir sene sonra Tekirdağlıların vatan, millet, bayrak ve demokrasi sevdasını göstermek üzere yine bu meydandasınız. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum” diye konuştu.

 

‘’BAYRAK İNMEZ EZAN DİNMEZ VATAN BÖLÜNMEZ’’

 

Konuşmasına besmeleyle başlayan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'nda söylediği ‘selam olsun’ şiiriyle halkı selamladı. Yüksel, ‘’ Ülkemizin geleceğine, cumhuriyetimize ve demokrasimize kast eden alçaklar, bir kez daha anladılar ki, bu bayrak inmez, ezanlar dinmez, vatan bölünmez. Ne mutlu bize ki Kurtuluş Savaşı’nda vatan bayrak uğruna ölüme gidenlerin torunları, ülkemizi bir kez daha kurtarmıştır. Bu milletin çocukları şehit olur, gazi olur ama asla esir olmaz’’ dedi. Yüksel konuşmasını 15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine dua ederek sonlandırdı. Konuşmaların ardından sürekli AK Parti müziklerini duyan vatandaşlar ise olaya tepki göstererek, alanı terk ettiler.

 

Haber / Şaban KARDEŞ / Emrah ÇOĞALAN / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10