Çerkezköy'den Bodrum'a pedal çevirecekler

Çerkezköy'de fabrikada çalışan iki bisiklet tutkunu arkadaş Çerkezköy'den Bodrum'a kadar pedal çevirecekler. 15 günlük tatillerini pedal çevirerek ve gezi yaptıklara alana çadır kurarak y

Çerkezköy 17.07.2017 20:36:00 0
Çerkezköy

15 günlük süreçte yaklaşık bin kilometre yol kat etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

“15 GÜNDE TAMAMLAYACAKLAR”

 

Çerkezköy’de yaşayan iki arkadaş bisikletle Bodruma gitmek üzere önceki gün yola çıktı. Salih Kaya ve Şuayip Erkek Çerkezköy’den başladıkları tur öncesinde Çerkezköy Haber’e açıklamalarda bulundular. Kaya ve Erkek bin kilometre çevirecekleri ‘Çerkezköy-Bodrum’ turunu 15 günde tamamlamayı planladıklarını belirterek, 30 Temmuz’da karayolu ile dönüşü gerçekleştireceklerini söyledi.

 

“FARKINDALIĞI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Her yaştan insana bisiklet sporunu sevdirmeyi amaçlayan Salih Kaya ve Şuayip Erkek “ İki yıldır tam düzenli olarak böyle organizasyonlar yapıyoruz. Bu etkinliğimiz ise iki haftalık uzun bir proje olacak. Yıllık iznimizi bisiklet kullanarak geçirmeyi hedefliyoruz. Bisiklet farkındalığını artırmak için böyle kültür turu düzenliyoruz. Bu tur yıllardır yapmak istediğimiz bir şeydi. Turumuzu 15 günde tamamlayamayacağız diye hiçbir şüphe yok. Kendimize sonuna kadar güveniyoruz. Normal gezilerimizde bir haftada 500 kilometre bisiklet kullanıyoruz” dedi.

 

“FİNALİ BODRUMDA YAPACAĞIZ”

 

Turlarının rotası hakkında bilgi veren Salih Kaya “ Sahil şeridini kullanarak Ege bölgesine gitmeyi hedefliyoruz. Çerkezköy’den Bodruma kadar 15 günlük süreçte yaklaşık bin kilometre yol kat etmeyi düşünüyoruz. Bunun için güzergahlarda kamp alanları düşündük. Güzergahımız ise Çanakkale Ecebat üzerinden Baba Kaleden dönüp Edremit körfezinden İzmir olacak. Daha sonra ise Çeşme üzerinden Kuşadası, Didim ve finali ise Bodrumda yapmayı düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“KARADENİZ TURU DA DÜZENLEMEYİ HEDEFLİYORUZ”

 

Turu kendi imkanlarıyla yaptıklarını kaydeden Şuayip Erkek “ Bisiklet yolculuğunda tarihi yerleri görme fırsatı da bulacağız. Araç ile gittiğimiz zaman tarihi yerleri görme fırsatı bulamıyorduk. Bodrum turundan sonra Karadeniz turu da düzenlemeyi hedefliyoruz. Yanımıza çadır, uyku tulumu, seyahat çantası, kamp için tencereye tavaya kadar A’dan Z’ye her şeyi aldık” diye konuştu.

 

“BİZE DESTEK OLUYORLAR”

 

“Ailelerinizin tepkisi nasıl oldu” sorusunu cevaplayan iki arkadaş “ Ailelerimiz her zaman arkamızda oldu. İkimizde bekar olduğumuz için sıkıntı yaşamayacağız” diye konuştu. Bisiklet yolculuğunda araç kullananlardan destek aldıklarını kaydeden Salih Kaya ve Şuayip Erkek “ İki yıldır yaptığımız bu yolculuklarda herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadık. Biz yolun kenarından yolculuk ederken yanımızdan geçen araç sürücüleri bizlere de korna çalarak destekte bulunuyorlar” dedi. Çerkezköy’den ilk kez Bodrum’a kadar pedal çeviren iki arkadaş, geziyle ilgili kat ettikleri yol miktarı, güzergahları, harcadıkları kalori ve hızlarıyla ilgili fotoğrafları da sosyal medya hesaplarından paylaşıyorlar.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10