Sağanak Çerkezköy ve Kapaklı'yı da vurdu

Marmara'yı dün etkisi altına alan sağanak yağış Çerkezköy ve Kapaklı'yı da vurdu.

Çerkezköy 18.07.2017 09:44:00 0
Sağanak Çerkezköy ve Kapaklı

Dün sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun yağış nedeniyle Çerkezköy ve Kapaklı’da 6 saatte, metrekareye 61,5 kilo yağış düşerken, sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde asma katın çökmesine neden oldu. Asma katın çöküşü esnasında büyük bir kargaşa yaşanırken, olayda şans eseri yaralanan olmadı.

 

ARAÇLAR YOLDA KALDI

 

Çerkezköy’ün korkulu rüyası haline gelen yağmur yağışı yine boy gösterdi. Dün sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış, ilçede hayatı durma noktasına getirdi. Sabah saatlerinde etkili olan gök gürültülü şiddetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken sürücüler zor anlar yaşadı. Trafik durma noktasına geldi. Yollarda meydana gelen su birikintisi nedeniyle araçlar ilerleyemezken, birçok araç yolda kaldı. Şehrin ana arterlerinde trafik tıkanırken, toplu taşımada da ilçe genelinde aksama yaşandı. İlçe merkezinde ulaşımda yaşanan sorunların dışında birçok işyerini ve evi su bastı. Yağmura yakalanan bazı vatandaşlar bina saçaklarına ve otobüs duraklarına sığındı.

 

61.5 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

 

Hava sıcaklığının 17 dereceye kadar düştüğü Çerkezköy’de 6 saatlik sağanak yağmurun neticesinde metrekareye ise 61.5 kilo yağış düştü. Aşırı yağıştan dolayı bazı çöken yollarda mahsur kalan araç sürücüleri ise TESKİ ve belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Çerkezköy ilçe merkezinde 38 ev ve işyerini su basarken, Çerkezköy Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından alınacak ortak kararla mağdur olan ailelere gerekli yardımların yapılacağı kaydedildi.

 

ASMA TAVAN ÇÖKTÜ

 

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde asma katın çökmesine neden oldu. Olay esnasında tavanın etrafında kimsenin bulunmaması olası bir facianın önüne geçerken, hastane yönetimi ise basın mensuplarına açıklama yapmaktan çekindi. Diğer yandan hastanenin bodrum katını sular basarken, poliklinikler ve ameliyathaneler hizmete kapatıldı. Yaşanan çökme olayının ardından yüzlerce hasta mağdur oldu. Çatıdan sızan sular bodrum katları da sular altında bırakırken, morg kısmı da suyla doldu. Hastane bahçesinde oluşan suyu hastane çalışanları ve TESKİ ekipleri tarafından boşaltıldı.

 

İLK SAĞLIKLI AÇIKLAMA ABBAN’DAN GELDİ

 

Çerkezköy Devlet Hastanesine gelerek Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Kays Ünal’dan bilgi aldı. Hastanede incelemelerde bulunan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, hastane çıkışında Çerkezköy Haber’e yaptığı açıklamada, “Bir yaralımız yok. Devlet Hastanemizde çatımız yok terasımız var. Yağıştan dolayı terasımızda su birikmesinden dolayı 2’nci katın asma tavanında çökme oluştu ve alt katlara da su sızdı” dedi. Çökme olayının ardından poliklinikleri hizmete kapattıklarını belirten Kaymakam Abban, “Doktorlarımız görevlerin başında ve servislerimiz acil kısmında hizmet vermeye devam ediyor. Yarın itibariyle hastanemiz normal seyrine dönecek” ifadelerini kullandı. 

 

GAR’DA VATANDAŞLAR MAĞSUR KALDI

 

İstasyon Mahallesinde bulunan Çerkezköy Garı da sağanak yağışa teslim oldu. Çerkezköy Gar Müdürlüğü’nün yolcu salonunda su birikintileri oluşurken, yolcular ayakkabılarını çıkartarak sandalyenin üzerinde çıkararak salonda bekledi.

 

KAPAKLI’DA YAĞMURA TESLİM

 

Yağışın etkili olduğu Kapaklı’da ise derenin taşması sonucu onlarca ailenin evini su basarken, Kapaklı Saray yolu ise ulaşıma kapandı. Meteorolojinin önceki gün yaptığı sağanak yağış uyarılarına rağmen hazırlıksız yakalanan onlarca kişi ya yolda mahsur kaldı ya da sağanak yağmur altında ıslandı.  Yağışın etkisini gösterdiği Kapaklı'da ilçe merkezinden geçen derenin taşması sonucu köprü ve yollar su altında kaldı. Birçok araç sel sularına teslim olurken, belediyeye ait iş makineleri ise yollarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya çalıştı.

 

SEL SULARINA TESLİM OLDU

 

Öte yandan Atatürk Mahallesi’nde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan asfalt yoğun yağmura dayanamayarak büyük zarar gördü. Mahallede bulunan bir park tamamen sel sularına teslim olurken, dere kenarında oturan vatandaşlar ise selden korunmak için evlerinin önüne kum torbaları ile set yaptı. Kapaklı-Saray yolu da yoğun sağanak yağmurdan etkilenirken, zabıta ekipleri yönlendirme çalışması ile sürücüler tali yollara yönlendirdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA - Emrah ÇOĞALAN - Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10