Basın Bayramımızı kutladılar

İrmet Hastanesi Kurumsal İletişim ve Pazarlama bölümü personelleri gazetemizi ziyaret ederek, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla hediyeler sunarak kutladılar.

Çerkezköy 21.07.2017 21:36:00 0
Basın Bayramımızı kutladılar

Ayrıca Basın Bayramı dolayısıyla ilçe basın mensuplarını kahvaltıda ağırlayacakları bir etkinlik düzenlediklerini ifade ettiler.

 

BASIN MENSUPLARININ BAYRAMINI KUTLADILAR

 

İrmet Hastanesi Kurumsal İletişim ve Pazarlama departmanı personelleri dün gazetemize gerçekleştirdikleri ziyarette, 24 Temmuz Basın Bayramını kutladılar. Düzenledikleri ziyarette hediye takdim eden hastane personelleri, 24 Temmuz'da ilçe basın mensuplarını ağırlayacakları bir kahvaltı programı düzenleyeceklerini ifade ettiler.

 

BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

 

24 Temmuz Basın Bayramı, Osmanlı İmparatorluğu zamanında çıkan tüm gazeteler, sansür memurlarının kontrol ve denetiminden geçtikten sonra yayınlanıyordu. Türk basınında sansürün ilk uygulandığı tarih ise 10 Mayıs 1876'dır. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde "sansürün kaldırılması" olarak adlandırılmaktadır. 10 Haziran 1946 yılında kurulan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, bir basın günü oluşturmayı planlamıştır. Türkiye'de ilk gazetenin çıkış tarihine göre düzenlenmesi planlanan bugüne "Basın Bayramı" adı verilecektir. Ancak ilk gazete konusunda çeşitli görüşler bulunduğundan dolayı bir görüş birliği sağlanamamış, daha sonra Falih Rıfkı Atay tarafından bayramın her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanılması fikri ortaya atılmış ve kabul edilmiştir

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10