Kapaklı'da dev operasyon! Tonlarca zeytin ele geçirildi

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri akşam saatlerinde büyük bir operasyona imza atmayı başardı.

Kapaklı 21.07.2017 22:58:00 0
Kapaklı

Çalıntı bir TIR yağ ve kereste satan şebeke 20 ton zeytin satmak isterken filmleri aratmayan operasyonla yakayı ele verdi. Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edilen Hakan T. ve Doğan K. serbest bırakılırken, Ömer D. ise sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

İSTANBUL’A HAREKET ETTİLER

 

Olay iddiaya göre şu şekilde gelişti; dolandırıcılar ilk olarak Ergene’de bulunan bir yağ fabrikasından çaldıkları bir TIR dolusu zeytinyağını sahte kimlik ve evraklarla TIR’a yükleyerek yola çıktılar. İstanbul Bayrampaşa da zeytinyağlarını piyasaya satan dolandırıcılar daha sonra daha sonra Manisa’nın Akhisar ilçesinde bulunan bir zeytin fabrikasından aynı yöntemle 20 ton zeytin çaldıkları ifade edildi.

 


YAKAYI ELE VERDİLER

 

Bayrampaşa’ya gelen dolandırıcılar burada zeytinleri satacak alıcı bulamayarak rotayı Kapaklı’ya çevirdiler. Dolandırıcılar zeytinleri Kapaklı’da satmak isterken karşılarında Asayiş Büro Amirliği ekiplerini buldular. Piyasa değeri yaklaşık 150 bin TL olan zeytinleri satmak için harekete geçen zanlılar, zeytinleri piyasa değerinin altında satmak isterken yakayı ele verdiler.

20 TON ZEYTİN ELE GEÇİRİLDİ

Manisa’daki zeytin fabrikası sahipleri Kapaklı Polisiyle irtibata geçince Asayiş Büro Amirliği ekipleri şahıslara ulaşarak alıcı gibi görüşme gerçekleştirdi. Dolandıcılar Ömer D., Hakan T. ve Doğan K. isimli şahıslar alıcı kılığına giren Asayiş Büro Amirliği ekipleriyle Kapaklı Bülent Ecevit parkında buluştu. Suçüstü yakalanan zanlılar, zeytinleri sakladıkları deponun yerini polise söylerken, ekipler düzenledikleri operasyonla 20 tonluk zeytini ele geçirmeyi başardı. Gözaltına alınan şüpheliler sabah saatlerinde adliyeye sevk edilecek. Diğer yandan şahısların zeytin ve zeytin yağı haricinde bir TIR dolusu çalıntı keresteyi de sattıkları öğrenildi.

 

BİR KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

 

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edilen şahıslardan Hakan T. ve Doğan K. serbest bırakılırken, Ömer D. ise sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi

 

 

 

 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10