''Gazetecilik fedakarlık isteyen meslektir''

Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle dün, Tunalı Butik Otel'de Çerkezköy'de görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplar?

Çerkezköy 23.07.2017 21:16:00 0

Akay, “Basının günümüzde fedakarlık isteyen mesleklerin başında geldiğini, teknolojinin gelişimi ile birlikte geçmişten günümüze daha hızlı bir şekilde gelişen olayları aktararak insanları bilgilendirdiğini ve ülkenin gelişimine de katkı sağladığını belirtti.

 

‘’BASIN İLÇEMİZİN GELİŞİMİNE ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLAMIŞTIR’’

 

Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, kahvaltıda yaptığı konuşmada şunları söyledi. Akay; “Öncelikle bugün, bizleri kırmayarak kahvaltı programımıza katılmanız nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum. Basınımız yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4. güçtür. Basın demokrasinin gelişmesi için kamuoyunu bilgilendirir. Devletin şeffaf olmasını sağlar. Anayasamızda belirttiği gibi basın sansür edilemez. Gazetecilik günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir ve ayni zamanda teknolojideki hızlı gelişmelerin de etkisiyle geçmişten günümüze ülkemizin, il ve ilçelerimizin gelişmesinde de çok değerli katkılar yapmaktadır. Gerek ulusal düzeyde, gerek yerel düzeyde yayın yapan gazetelerimiz, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırası ve sonrasında devletimizin ve milletimizin yanında yer alarak demokrasiden yana tavır koyması ve cesaretle gerçeklerin anlatılmasındaki gayreti ise takdire şayandır. Basın mensuplarının, gerek Çerkezköy gerek ülkemize yaptığı katkıyı görmemek mümkün değildir” dedi.

 

‘’BASINIMIZIN ÜLKEMİZİN AYDINLIK GELECEĞİNE KATKILAR SUNMAYA DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUM’’

 

Başkan Murat Akay, “Basınımızın bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da doğru ve hızlı şekilde bilgi ve haber verme, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma ve toplumu aydınlatma işlevini en iyi şekilde yerine getirirken, meslek ilkeleri ve etiğinin gözetilmesi, kişilik haklarına, özel yaşama, gizlilik alanına saygı gösterilmesi, doğru olmayan haberlerden kaçınılması gibi ilkeler doğrultusunda hareket ederek ülkemizin aydınlık geleceğine katkılar sunmaya devam edeceğine içtenlikle inanıyorum. Meslek ilkeleri doğrultusunda mesleklerini yapmaya çalışan tüm basın mensuplarımıza gerek şahsım, dernek yönetim kurulu ve dernek üyelerimiz adına teşekkür ediyor, basınımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan böylede her türlü kolaylığı göstermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle görevlerini yaz kış, yağmur çamur demeden mesleklerini en iyi şekilde ve objektif olarak tarafsız bir şekilde yerine getirmeye özen gösteren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, basın mensubu arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10