Sarıkoca ceviz bahçesinde incelemelerde bulundu

Ceviz üretimini geliştirme çalışmaları kapsamında; Tekirdağ'da cevizliklerin rehabilitasyonu ve ceviz üretiminin teşvik edilmesi çalışmalarına devam ediliyor.

Tekirdağ 27.07.2017 20:55:00 0
Sarıkoca ceviz bahçesinde incelemelerde bulundu

Ceviz üretimini teşvik etmek ve üretimi genişletme çalışmaları kapsamında Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, özel bir firmaya ait ceviz bahçesinde incelemelerde bulundu.

 

‘’CEVİZ ÜRETİMİNDE SULAMA YER SEÇİMİ TOPRAK YAPISI ÇOK ÖNEMLİ’’

 

Konu hakkında açıklama yapan Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, son dönemde bölgede cevize olan ilginin artığını, bununda cevizde olan arz açığıyla doğru orantılı olduğunu ifade etti. Sarıkoca; ‘’Son dönemlerde ilimizde cevize olan ilgi arttı. Vatandaşlar, ceviz ağacı üretimine önem vermeye başladılar. Bu kapsamda müdürlüğümüzün de ceviz de verim yükseltme amaçlı çalışmaları devam ediyor. Uygulamalı eğitimler verilerek, üretimdeki son teknikler üreticilere aktarılıyor. Ceviz yetiştiriciliğinde fidan seçimi, sulama, yer seçimi ve toprak yapısı çok önemli. Bu konularda yapılabilecek yanlışlıkların telafisi zor ekonomik kayıplara sebep olur. O yüzden üreticilerin, il ve İlçe müdürlükleri ile devamlı irtibat halinde olması gerekiyor. Biz müdürlüğümüzce vatandaşlara gerekli tedbirleri alması konusunda bilgi sağlıyoruz’’ diye konuştu. Teknik gezi de ceviz bahçesi tesisinin iki yaşında olmasına rağmen, yapılan uygulamalarla yüksek performans göstermiş olduğunu gözlemleyen Sarıkoca, firmayı başarılarından dolayı tebrik etti.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10