Sorumsuzlukta sınır tanımıyoruz

Kimyasal atık deposu haline gelen Çerkezköy ve Trakya bölgesinde vurdumduymazlar halkı zehirlemek adına her yolu denemeye devam ediyorlar.

Çerkezköy 31.07.2017 20:53:00 0
Sorumsuzlukta sınır tanımıyoruz

Çerkezköy Veliköy Mahallesi Çataklı mevkiinde önceki akşam kimyasal maddeler toprağa gömülmeye çalışırken ekipler tarafından ele geçirildi. Bir kepçe ile çukur kazılmak suretiyle kimyasal atıkları gömmeye çalışan 2 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

 

ÇEVRE KATLİAMI ÖNLENDİ

 

Çerkezköy Veliköy Mahallesinde önceki akşam Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne gelen bir ihbar üzerine olası bir çevre katliamı önlendi. Veliköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan boş arazide bir firmaya ait kepçe ile zehirli maddeleri gömen iki kişi yakalanırken, olayla alakalı dört kişi de kayıplara karıştı. Önceki akşam kepçe ile kimyasalların gömüldüğü alana giden zabıta ve jandarma ekipleri atıkçılara baskın düzenledi. Boş alana giren ekipler kepçenin çevreye dökülen kimyasalları  kapatmaya çalıştığını fark etti. Çevrede araştırma yapan ekipler korkunç manzara ile karşılaşılırken, alanda çok sayıda dökülen kimyasal maddeler bulundu.

 

“ARITMA ÇAMURU ÜZERİNDE DURULUYOR”

 

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri alana, özel bir laboratuarla gelerek numune aldı. Araziye boşaltılan kimyasallardan alınan örnekler incelenmek üzere analize gönderildiği, çevreye bırakılan maddenin kokusu nedeniyle ‘arıtma çamuru’ olduğu üzerinde duruluyor. Yetkililer, bu tür kimyasalların toprak ve suya bırakılmayacağını, kimyasalın türüne göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün kriterlerine uygun bir şekilde bertaraf edilmesi gerektiğini kaydettiler.

 

BAŞKAN AKAY DOĞRULADI

 

Alana bir firma tarafından döküm yapıldığını doğrulayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Zabıta ekiplerimize bir ihbar gelmiş. Zabıta ekiplerimiz ile Jandarma ekipleri şahısları gözaltına alıp olayla ilgili tutanak tutmuş, cezai işlem uygulanmıştır. Şuanda kimyasal atıktan numune alınıp Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirildi” diye konuştu. Öte yandan geçtiğimiz aylarda Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesindeki kanalizasyona bırakılan kimyasal madde Çerkezköy’ü ayağa kaldırmış, pis koku nedeniyle çocuklar, okula maske takarak gitmiş ve pis koku okulların da tatil olmasına neden olmuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10