Atatürk Caddesi'nde engel kalmayacak

Çerkezköy Belediyesi, uzun zaman önce engellilere yönelik yapacağı çalışmalar için bir adım attı. İlçede ikamet eden engelli vatandaşların daha kolay ve ulaşılabilir bir hizmet alabilmeleri için, A

Çerkezköy 1.08.2017 15:41:00 0
Atatürk Caddesi

İŞE ATATÜRK CADDESİ'NDEN BAŞLANACAK

 

İlçe genelinde engellilerin yaşamını zorlaştıran birçok durum yaşanıyor. Engelli rampasının önüne araç park eden sürücülerden, apartman girişine engelli rampası yapmayan müteahhide varana kadar birçok noktada şikayetçi olan engelli vatandaşlar ile Çerkezköy Belediyesi ortak bir çalışmaya giriyor. Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ile Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda önemli kararlar alınırken, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak adına yapılması planlanan çalışmalar ilk olarak Atatürk Caddesi'nden başlayacak.

 

TALEPLERİNİ İLETTTİLER

 

Toplantıda engelli vatandaşların sorunlarına çözüm önerisi ve taleplerini sunan TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Engelli araç parkı yerlerinin tabelalarla değil, mavi renk ile boyanarak işaretlenmesini istiyoruz. İnsanlarımızın engelli rampaları önüne park etmemesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Kentimizdeki tüm binaların engellilerin ulaşımına uyumlu hale getirilmesini istiyoruz” dedi.

 

ÖRNEK BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATABİLİRİZ

 

Yapılacak olan çalışmaların engelli vatandaşların tespit ettiği sorunlar üzerine yoğunlaşacağını ifade eden Gümüş, “Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın talimatı ile Atatürk Caddesi’ni pilot bölge olarak belirledik. Bu caddemizde biz gerekli ön araştırmalarımızı yaptık. Sizlerin de gerekli çalışmaları yapıp bize rapor halinde sunmasını bekliyoruz. Çünkü yaşadığınız sıkıntıları sizden daha iyi kimse bilemez. Doğru tespitlerle, sizler için en faydalı hizmetleri yapabiliriz. Sizlerle birlikte Atatürk Caddesi’nde engellilerimiz için örnek çalışmalara imza atabilir, daha sonra bu çalışmalarımızı kent geneline yayabiliriz” diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10