Altın fiyatı tahterevalli gibi oldu

Son günlerde Altın'da yaşanan inerli çıkışlı fiyatlar karşısında vatandaşlar, fiyatların böyle seyretmesi üzerine, altın fiyatlarına 'tahterevalli gibi oldu' yorumlarını getirmey

Çerkezköy 1.08.2017 21:31:00 0
Altın fiyatı tahterevalli gibi oldu

DÜĞÜN MEVSİMİ OLMASINA RAĞMEN FAZLA TALEP YOK

 

Altın fiyatlarında yaşanan inerli çıkışlı fiyatlar karşısında vatandaşların eski taleplerin olmadığını belirten Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Müşteri Temsilcisi Türker Bulut;“Aslında şu anda altında yaşanan inerli çıkışlı fiyatlar da fazla bir fiyat farkı yok. Bu önceki yıllarda daha belirgin şekilde fark ediyordu yine de ihtiyacı olanlar, altındaki fırsatı değerlendirmeli. Altın fiyatlarında son iki ay içinde yaşanan inerli çıkışlı fiyatların başlıca nedeni dövizdeki kur farkları. Fiyatlar da aman aman bir yükselme söz konusu değil ama bir iki lirada olsa, vatandaşın gözünde büyük bir rakam olarak görülüyor’’ diye konuştu.

 

BU YIL ALTINA RAĞBET AZALDI

 

Altın fiyatlarında yaşanan inerli çıkışlı durumun sektörü, bir hareketlendirip bir durdurduğunu belirten Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan; ‘’Son birkaç aydır altında yaşanan inerli çıkışlı durum, sektörümüzü inişlerde bir anda hareketlendiriyor, çıkışlarda da bir anda hareketliliği ortadan kaldırıyor. Bir süre durgunluk yaşandıktan sonra tek tük altın ihtiyacı olan kuyumcunun yolunu tutuyor. Önceki yıllarda altın fiyatı insin ya da çıksın hiç fark etmiyordu. İhtiyacı olan ya da cemiyeti olanlar altın takmak için mutlaka bütçelerine göre altın alıyordu. Fakat bu yıl nedense altına olan talep çok azaldı. Altında yaşanan her yükseliş durumunda ise biz kuyumcuların satışları zaman zaman durma noktasına geliyor ve bu gibi zamanlarda masraflarımızı zor karşılıyoruz” dedi.

 

 ALTINDA İNERLİ ÇIKIŞLI FİYATLAR TEDİRGİNLİK YARATMASIN

 

Çerkezköy Kuyumculuk Sahibi Saim Turlin ise, Altında yaşanan inerli çıkışlı fiyatın başlıca nedenin tek kelime olarak dövizden kaynaklandığını belirterek, “Sektörümüzde yaşanan inerli çıkışlı fiyatlar karşısında kuyumcular olarak özellikle fiyatlar yükseldiğinde zorlanıyoruz. İnişlerde ise sektör hareket kazanıyor. Altında bu durum belli zamanlarda çok sıklıkla yaşanıyor. Aslında birkaç yıl öncesine baktığımızda bugünkü altın satış fiyatları yükseliş göstermiş olmasına rağmen iki yılın çok altında bir fiyatta satılmaktadır. Bu nedenle ihtiyacı olan ya da cemiyeti olan vatandaşlarımız, ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilirler. Hiç tedirgin olmaya gerek yok. Şu andaki az bir fiyat artışı yaşanıyor bu da normal” dedi.Turlin altın almaya gelen bazı vatandaşlarında bu inerli çıkışlı durumuna altında tahterevalli gibi oldu diyerek espri yaptıklarını söyledi.

 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

 

Altında yaşanan son yükselişle birlikte gram altın 140 TL, Çeyrek Altın 240 TL, Bilezik gr. 138-140 TL, Yarım Altın 480 TL, Tam Altın 960 TL’den işlem görüyor.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10