Süleymanpaşa Yaz Okulu'nda minik kuğular yetiştiriliyor

Süleymanpaşa Belediyesi Yaz Okulu'nda bale eğitimi veriliyor. Düzenlenen eğitimler 1700 öğrencinin katılımı ile 20 farklı branşta gerçekleşirken, Yaz Okulu'nda verilen bale eğitimine 102 öğr

Süleymanpaşa 2.08.2017 21:33:00 0
Süleymanpaşa Yaz Okulu

Süleymanpaşa Belediyesi yaz kursları bünyesinde düzenlenen eğitimler, İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuvarı mezunu Bale Eğitmeni Seren Eravcı tarafından verilirken, eğitimlerde minik öğrenciler bale yapmayı öğreniyorlar.

 

EĞİTMEN ERAVCI: “BALE BEDEN GELİŞİMİNİ OLUMU ETKİLİYOR”

 

Küçük yaşlarda bale eğitimine başlayan çocukların beden gelişiminde olumlu etkiler gözlemlendiğini ifade eden Eğitmen Eravcı, “Yaz kurslarımızda öğrencilerimize balenin temelleri ile ilgili genel bir eğitim veriyoruz. Bale eğitimine devam etmek isteyen çocuklarımız için bir zemin sağlamış oluyoruz. Küçük yaşlarda bale eğitimine başlayan çocukların beden gelişimlerinde çok olumlu etkiler görülüyor. Örneğin, dik bir duruş, kendinden emin ve özgüvenli bir ruh halinin yerleşmesini sağlar. Esnek bir beden yine bale ile ilgilenen çocuklarımız için kaçınılmazdır” dedi.

 

“BALE GÖRSEL SANATLAR İÇERİSİNDE ÖZEL BİR YERE SAHİP”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat balenin görsel sanatlar içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu ve bir sanat dalı olarak hak ettiği ilgiyi görmesi gerektiğinin altını çizen Eşkinat, “Bale görsel sanatlar içinde özel bir yere sahip. Bu sanata ilgi duyan, baleyi tanıyan hatta icra eden çocuklar kazandırmak ve Süleymanpaşa’da bu kültürün yerleşmesini sağlamak amacındayız. Bu amaç doğrultusunda hem okul döneminde hem de yaz tatilinde dileyen çocuklarımız için bale eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Yaz kurslarımızda da yüzden fazla çocuğumuz bale eğitimi alıyor. Bu ilgi bizim için umut ve cesaret verici. Çocuklarımızın daha donanımlı bireyler olarak gelecekte daha çağdaş, daha yaşanabilir bir Süleymanpaşa’yı inşa etmelerini kolaylaştırmak adına benzer projelerimizi sürdüreceğiz,” diye konuştu.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10