Çerkezköy'ün çehresini 'Kent Park' değiştirecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesinin yaptığı ve devam eden yatırımlarını yerinde göstermek ve anlatmak amacıyla meclis üyeleri ve basın mensuplarıyla birlikte mahalleleri ge

Çerkezköy 4.08.2017 21:13:00 0
Çerkezköy

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 17 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen Kent Park çalışmaların ilk etabının Kasım ayı itibariyle tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Akay” İkinci etap çalışmalarımız ise 2018 Temmuz sonu bitecek. Bu kent park projesi ile birlikte 70-80 bin metrekarelik alanını vatandaşlarımıza kavuşturacağız. Fatih Mahallesinden yürüyemeye başlayan vatandaşımız dere istikametinden Pazar yerine ulaşabilecek” diye konuştu.

 

CUMHURİYET MAHALLESİNİ GEZDİLER

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri Cumhuriyet Mahallesine giderek Tepe Piknik alanının arka tarafına Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan ve Trakya’nın en büyük oyun parkını inceledi. Bu parkın arkasına da 17 dönümlük ikinci etap çalışması yapmak istediklerini kaydeden Başkan Akay “ Bu yeri kiralayıp Çerkezköy’e kazındırmak istiyoruz. Çerkezköy’e yaptığımız bu parka ilgilin fazla olması bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. İnşallah bu alana ikinci bir parkı yapacağız. Ayrıca bu mahallemizde bulunan Sağlık Ocağı binasını da park alanına katacağız ve burayı kitap kafeye dönüştüreceğiz. Burada vatandaşlarımız gelip raflardan kitapları ücretsiz alıp okuyabilecek. Sağlık Ocağı da yeni yapılacak yere taşınacak” diye konuştu.

 

“GÜREŞ SALONUNU KAZANDIRDIK”

 

Cumhuriyet Mahallesinden ayrılan heyet daha sonra 29 Ekim Spor Kompleksi içersinde yer alan tesisleri gezdiler. Burada yeni kazandırılan güreş salonu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Akay “ Uluslar arası standartlara sahip salonumuzu açmış bulunuyoruz. Burada Çerkezköy Belediyesi güreş takımımızı oluşturacağız. Burada Judo ve Karate dersleri de verilecek” dedi.

 

“EYLÜL AYINDA TAMAMLANACAK”

 

Alana yapımı devam eden futbol sahası ile ilgili de konuşan Akay “ Futbol sahamızda çalışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor. Futbol sahasının iki tarafına ise bin kişilik tribün yapmayı düşünüyoruz. Büyük olasılıkla futbol sahamızı Eylül ayına kadar yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Basın mensuplarının teklifini de kırmayan Başkan Akay, tesisin açılışında basın mensupları ile meclis üyelerinin maç yapacaklarını kaydetti. Futbol sahasından ayrılan heyet daha sonra Çerkezköy havyan bakım merkezini ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldılar.

 

“KASIM AYINDA BİTECEK”

 

Fatih Mahallesine geçen heyet hastane çevre yollarını, tugay kavşağına yapılan yaya üst geçidini de inceledi. Adnan Kahveci parkı içinde devam eden Kent park çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Akay, daha sonra ise hükümet caddesindeki genişletme çalışmalarını inceledi. Kent Park’ta birinci etap çalışmalarının Kasım ayında biteceğini kaydeden Akay “ İkinci etap çalışmalarımız ise 2018 Temmuz sonu bitecek. Bu kent park projesi ile birlikte 70-80 bin metrekarelik alanını vatandaşlarımıza kavuşturacağız. Fatih Mahallesinden yürüyemeye başlayan vatandaşımız dere istikametinden Pazar yerine ulaşabilecek” dedi.

 

“TRAFİK RAHATLAMIŞ OLACAK”

 

Akay “ Öztrak Caddemiz ise dekoratif aydınlatmalarla aydınlanacak. Kısacası aydınlık sokaklarda yürüyor olacağız. Tek yön uygulamasında alt yol kavşağını tek yöne göre projelendirmiştik. Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkarttı ve alt yol kavşağı yeni düzenlemeye göre yenilenecek. Hükümet Caddesindeki köşe kırığını alıyoruz ve Hükümet Caddesi üzerinden Öztrak Caddesine gidecek araçlar alt yol kavşağı trafiğine girmeden sağ taraftan yoluna devam edecek. Bununla birlikte altıyol kavşağının da trafiği rahatlamış olacak. Astsubay lojmanları önündeki köşe kırığını da yapacağız. Hayri Batur Caddesinden gelen araçta viyadüğe direkt gidecek. Bu çalışmalarla birlikte yolu iyileştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

PROJEMİZ HAYATA GEÇTİ

 

Meclis üyeleri ile birlikte altıyol kavşağından yürüyerek Kapalı Pazar alanına geçen Akay yeni Kapalı Pazar projesi hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Akay “ Yaklaşık bir buçuk yıldır pazarcı esnaflarımızla bir araya geldik. Pazar esnafımız daha geniş alanlarda çalışıyorlar. Biz ise daraltarak normal seviyelere çekmek istiyoruz. Projemiz hayata geçti. Pazar yeri kendi verimliliğini kaybetmişti. Yeni projemiz olan Kapalı Pazar yerimiz 8 ay sonra bitecek. Pazar yerinde giriş ve çıkışları kontrol edeceğiz. Trafik yoğunluğunu alt yol kavşağına yönlendirip trafiği rahatlatmış olacağız. Bu kapalı Pazar projesi 6 milyon 930 bin TL’lik bir yatırımdır. Ayrıca kent park projesinin geçtiği bu alanlarda 8 bin metrekarelik bir konser alanımız olacak” açıklamasında bulundu.

 

“9 BİN 520 METREKARELİK ALANDA YAPILACAK”

 

Kapalı Pazar yeri ile ilgili bilgiler veren Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş “ Önümüzdeki yaza doğru kent park ve Pazar yerimiz bitmiş olacak. 9 bin 520 metrekarelik alanda yapılacak olan bu projenin yüksekliği 12 metre olacak. 174 metrekarelik terasımız, 4 adet çıkış noktamız,7 adet yangın çıkış noktamız bulunmaktadır. 330 pazarcı esnafımızın yeri ise 4x4 ebatında olacak. Anayolların genişliği içerde beş metre olacak. Bu alanda zabıta kontrol , çay ocağı mescit, wc, dernek binası, enerji odası, çöp odası, mekanik odası 8 adet balıkçı dükkanı, uzay sistem çatısı ile betonarme sistemde kolon sistemleri olacak” dedi.

 

“PLAN SIKINTISINDAN DOLAYI PROJE UZADI “

 

Fevzipaşa Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi içersinde bulunan atık götürme merkezi hakkında da bilgiler veren Akay “ Atık götürme merkezimiz işlevsel hale gelecek. Buraları doğru işleyebilmek için, her şeye geri dönüş olarak bakmak zorundayız. Türkiye bu meseleyi çok daha fazla kavramış değil. Her şeye bizler çöp olarak bakıyoruz. Atıkların yüzde 85’inin ekonomiye geri dönüşümü var” dedi. Küçük Sanayi Sitesinin mevcut haline iyileştirme yapacaklarını kaydeden Akay “ Bizim oraya koymamız gereken uzun vadede planlarımız var. 25 binlik planlarımızın tamamlanmasını bekliyoruz. 5 binlik planlarda hedeflenen bir yere küçük sanayi sitesi yapmayı planlıyoruz. Plan sıkıntısından dolayı bu proje uzadı” açıklamasında bulundu.

 

“15 GÜN İÇİNDE TEMEL ATMA AŞAMASINA GELECEĞİZ”

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yapılması planlanan Mobese merkezi, Zabıta Müdürlüğü ve AFAD hizmetleri binasının çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Akay “Çerkezköy’de TEDES ihalesini gerçekleştirdik. TEDES’in kontrol binası, zabıta ve AFAD hizmetleri binası olarak tasarladık. 15 gün içersinde ise temel atma aşamasına geleceğiz” dedi.

 

“RAHAT BİR ŞEKİLDE YÜRÜYECEKLER”

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesine geçen Akay ve beraberindekiler asfalt çalışmalarını ve park çalışmalarını inceledi. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kumlu Geçit Mevkiine yapılacak olan parkla ilgili bilgiler veren Akay “ Park projesi Serkan Müjgan Karagöz okulunun önünden başlıyor. Vatandaşlarımıza ise bu projeyi anlattık. 14 bin 200 metrekarelik alan 1 milyon 100 bin bedelle ihale işi teslim edildi. Bu proje buradan başlayıp kavakdereye kadar ulaşacak. Burada yürüyüş alanları, amfi tiyatro, futbol, basketbol, tenis kortları ile park çalışması yapacağız. Kavakdere projesi kapsamında o alanda bulunan 45 gecekondumuzu yıkmıştık. Kavakdereyi ıslah edeceğiz ve bu alanları rekreasyon alanı ile bütünleyeceğiz. Menfez çalışmaları bittikten sonra asfalt çalışması ile tamamlanacak. Suyun kenarındaki alanların tamamını ise rekreasyon alanı olarak düzenliyoruz. Buradan yürümeye başlayan vatandaş itfaiyenin olduğu alana kadar yürüyerek gidebilecek. Bu projeyi ise 2018 yılının bahar ayında tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

“25 SOKAĞIMIZA ASFALT DÖKTÜK”

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesindeki Naim Süleymanoğlu Sokak’ta yapılan asfalt çalışmalarını takip eden Akay, Fevzipaşa Mahallesi Kulalılar Sokak’ta bulunan Bülent Ecevit Parkı hakkında bilgiler verdi. Yeni düzenleme ile birlikte çok güzel bir parkı mahalleye kavuşturduklarını kaydeden Akay “ Buraları eskiden darmadağın alanlardı. Kontrolsüz hiçbir şekilde güzellikler yoktu. Mahallede bulunan çocuklarımız bu güzel alanları kullanamıyordu. Yaptığımız çalışmalar çerçevesinde ilçe merkezindeki bütün parklarımızı bu hale getirdik. Çocuklar ve aileleri parkları ele geçirdi. Bende bundan mutluluk duyuyorum. Fevzipaşa Mahallemizde 25 sakağımızı sıcak asfalt ile buluşturduk ve kaldırım çalışması yaptık” dedi.

 

“DAHA FAZLA ÇALIŞMA AZMİMİZ OLUYOR”

 

Gazi Osman Paşa Mahallesindeki yapımı devam eden Muhsin Yazıcıoğlu parkına geçen heyet burada devam eden çalışmaları takip etti. Burada basın mensuplarını bilgilendiren Akay “ Biz göreve gelmeden önce Çerkezköy’de ki parklar işletme mantığı ile işletiliyordu. Bu parkımızda yumuşak zeminli çocuk oyun gruplarını yerleştirdikten sonra 15 Ağustos gibi açmayı hedefliyoruz. Park düzenlemeleriyle birlikte çocuklarımıza alan kavuşturmuş olacağız. Biz bunları yaparken mutluluk duyuyoruz. Bu enerji ile daha da fazla çalışma azmimiz oluyor” diye konuştu.

 

“OTOPARK İÇİN YER TESLİMİNİ YAPTIK”

 

“Çerkezköy’de ki otopark sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz” sorusu üzerine konuşan Akay “ Çerkezköy ilçe merkezimizde otopark sorunu ve sıkıntımız bulunuyor. Bu anlamda trafik yükünün yoğun olduğu alanlarda üç tercih yaptık. Birinci tercihte Öztrak Caddesi ve Atatürk Caddesi arasında kalan şelale parkın bulunduğu alanın yer teslimini Büyükşehir Belediyesine yaptık. Bununla ilgili çalışmaların hızlanmasını bekliyoruz. Otopark konusunda en büyük sorunumuzun olduğu bölgede burasıdır. Atatürk ve Uğur Mumcu Caddesi arasında kalan yere de  çok katlı bir otopark yapma hedefimiz var. Ayrıca Devlet hastanesi bölgesinin yan tarafından açık park olarak kullanılan alanı da Büyükşehir Belediyesine devrettik” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10