Koçak: Sendika üyemiz sporcuların dünya şampiyonu olmasından gurur duyduk

18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Dünya Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olan BSH'da soğutucu bölümünde çalışan 33 yaşındaki Hentbol Milli TakÄ?

Çerkezköy 7.08.2017 20:12:00 0
Koçak: Sendika üyemiz sporcuların dünya şampiyonu olmasından gurur duyduk

KOÇAK GURUR DUYDUK

 

Türk –İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,Türk Metal Sendikası üyesi olan BSH çalışanı işitme engelli Milli Hentbolcu Engin Yılmaz’ın Dünya şampiyonu olmasından son derece mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını belirterek; “Engin Yılmaz kardeşim Samsun ilimizin ev sahipliği yaptığı Dünya Engelliler Olimpiyat Şampiyonası’nda hentbolda dünya şampiyonu olmasından son derece mutlu olduk ve kendisiyle gurur duyuyoruz. Ayrıca aynı şampiyonada yine BSH’da soğutucu bölümünde çalışan üyemiz işitme engelli Milli Atletimiz Yasin Yenen’in de 400 metre’de dünya şampiyonu olması bizlere çifte mutluluk yaşattı. Her iki sporcumuzu tebrik ediyor ve bağrımızdan çıkan bu sporcularımızla gurur duyuyoruz. Bu sporcularımıza her kesimin destek vermesini istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

HENTBOL TÜRK MİLLİ TAKIMI DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

 

Başkan Murat Koçak şöyle devam etti, “Bugün bizleri ziyaret etmenizden dolayı da çok teşekkür ediyorum. Sendikamız üyesi Dünya şampiyonu sporcumuzu ağırlamaktan da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Samsun ilimizin ev sahipliği yaptığı bu yılki 23. İşitme Engelliler Olimpiyat oyunlarında final müsabakasında güçlü Rus rakibini 30-26 mağlup ederek şampiyon olan Hentbol Türk Milli takımı bizlere, camiamıza, İlimize ve ülkemize yaşattığınız başarıdan dolayı da sizleri tebrik ediyor. Bu başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Ülkemizde sizler gibi sporcuların çoğalmasını umuyor ve daha nice başarılara imza atacağınıza da inanıyorum. Bundan böylede başarılı olmanız için yanınızda ve destekçiniz olduğumuzu bilin yeter” ifadelerini kullandı.

 

RAKİPLERİNİ TEK TEK YENEREK ŞAMPİYON OLDU

 

Dünya Şampiyonu olan Engin Yılmaz ‘da şunları söyledi;  “Samsun’da gerçekleşen Dünya İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları şampiyonasında müsabakalara, Milli Takımımızda A Grubu’nda başladım. Grup maçlarında Brezilya’yı 35-16, Sırbistan’ı 26-21 ve Rusya’yı da 24-18 yenerek, yarı finale çıktım. Yarı Final müsabakasında da Alman rakibimi 24-22 mağlup ederek finale kaldım. Finalde de güçlü Rus rakibimle karşılaştım ve oldukça zor ve zevkli geçen bu müsabakayı da 30-26 kazanarak Olimpiyat Şampiyonu oldum. Birincilik kürsüsüne çıkarak İstiklal Marşımızı okuttum. Bu şampiyonada şahsıma katkı ve destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bundan böyle hedefim Brezilya’da yapılacak olan şampiyonada başarılı olmak ve kıtalararası dünya şampiyonluğunu kazanmaktır”dedi. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Murat Koçak Hentbol Dünya Şampiyonu olan sendika üyesi Engin Yılmaz’a hediye takdim etti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10