Zabıta denetimlerini sıklaştırdı

Son günlerde meydana gelen hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarının gelişigüzel şekilde yol kenarlarına ve şehir içine dökülmesi Kapaklı Belediyesi'ni harekete geçirdi.

Kapaklı 8.08.2017 19:43:00 0
Zabıta denetimlerini sıklaştırdı

Hafriyat atıkları nedeniyle çevre ve görüntü kirliliği oluşmasını önlemek isteyen Kapaklı Belediyesi Zabıta ekipleri ilçe genelinde denetimlerini sıklaştırdı.

 

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son günlerde sıkılıkla ortaya çıkan hafriyat döküntülerine karşı önlemlerini arttırırken, tüm önlemlere ve yapılan düzenlemelere rağmen izinsiz hafriyat toprağı taşıdığı ve bertaraf ettiği tespit edilen kişilere, Çevre Kanunu’na göre para cezaları uyguluyor.

 

ŞİKAYET EDİN!

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı ve atıkları üretenlerin ve vatandaşların çevre konusunda daha bilinçli hareket etmesi gerektiğini belirtti. Mandalı, duyarlı vatandaşlardan kaçak hafriyat dökümü yapan kişi ya da araçları gördüğü zaman o araçların plakasını alıp, varsa firma adı, yer ve zaman tespiti yaparak 444 80 59 dan 7/24 Zabıta ekiplerine şikayet etmelerini istedi.

 

‘’OLUMSUZLUKLARA ANINDA MÜDAHALE EDİYORUZ’’

 

Çevre ve insan sağlığına büyük önem verdiklerini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Vatandaşlarımızın sağlığını ve yaşam koşullarını etkileyecek her türlü estetik anlamdaki olumsuzluklara anında müdahale ediyoruz. İlçemizdeki görsel ve estetik tüm olumsuzlukların önüne geçilmesi, hafriyat ve inşaat atıklarının sağlıklı bir şekilde yönetilmesi için Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz denetim ve kontrollerini kesintisiz sürdürüyor” dedi.

 

‘’DAHA YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

 

Başkan Mandalı; ''Kapaklı'nın daha temiz ve yaşanılabilir olması için, vatandaşların mesken ve işyerlerindeki bakım, onarım ve tadilat sonrası ortaya çıkan atıkları çevreye gelişigüzel atmaması gerektiğini hatırlatarak, “Bina tamirat ve tadilatlarından çıkan inşaat atıkları, Kapaklı Belediyesi’nce bulunduğu yerden kaldırılıyor. Bu gibi durumlarda vatandaşlarımızın Belediyemizin 444 80 59 numaralı telefonlarına müracaatları yeterli olacaktır” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10