Damızlık inekler ülkemiz için yarışacak

Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 25 Ağustos tarihinde Holstein ve Simental ırkı damızlık inek yarışması düzenleyecek. Birinci olan damızlık inek yetiştiricilerinin Almanya'y

Tekirdağ 9.08.2017 20:13:00 0
Damızlık inekler ülkemiz için yarışacak

BİLGİLENDİRME YAPILACAK

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Durgun, ‘’25 Ağustos 2017 tarihinde Karaevli Tarım ve Teknoloji Fuarında Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak düzenleyeceğimiz Holstein ve Simental ırkı damızlık inek yarışmasının ilimizde kaliteli damızlık özelliğe sahip sığır yetiştiriciliği yapan üyelerimizi ödüllendirmek ve teşvik etmek için yapılacağını, ayrıca üyelerimizin yetiştirdiği kaliteli damızlık özelliğe sahip damızlık inek ve düveleri bölgemiz ve ülke genelinde tanıtmak için düzenlenecek’’ ifadelerini kullandı.

 

Ayrıca, 23-26 Ağustos tarihleri arasında Karaevli Tarım ve Teknoloji Fuarında, birlik olarak stant kuracaklarını ifade eden Durgun, tüm yetiştiricilere birlik faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme ve ürün tanıtımı yapılacağını bildirdi.

 

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

 

25 Ağustos tarihinde düzenlenecek olan ödüllü Damızlık İnek Yarışmasına katılmak için yetiştiricilerin Damızlık Birliği üyesi, Simental ve Holstein Irkı damızlık ineği olması ve 17 Ağustos tarihinden önce başvuruda bulunmaları gerektiği ifade edildi. Yarışma hakkında detaylı bilgilendirmede bulunan Durgun; Yarışma 2 aşamadan oluşmaktadır. Ön eleme yetiştiricinin ahırında yapılacaktır. Ön elemeyi geçen 8 Holstein ve 8 Simental İnek katılacaktır. Yarışma günü ineklerin nakliyesi birlik tarafından sağlanacaktır. Yarışma anında yetiştiriciler ineklerinin yanında olacaktır. Yarışmaya katılan inekler Uzman Kişiler tarafından değerlendirmeye alınacaktır’’ ifadelerini kullandı.

 

ÖDÜLLER

 

Yarışma 1.’lerinin 14-16 Kasım tarihinde Almanya’da düzenlenecek olan fuara götürüleceği açıklanırken, yarışma 2. leri de 25-28 Ekim tarihinde Antalya’da düzenlenen fuara ötürüleceği belirtildi. Yarışmada ödüle layık görülenlere ayrıca, 2 adet süt sağım makinesi, 2 ton inek yemi, 16 çuval mısır tohumu, 16 çuval özel buzağı büyütme yemi ve 16 adet yem katkı maddesi, 9 adet çeyrek altın ve sürpriz hediyeler verilecek. Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Durgun, yapılacak olan damızlık inek yarışmasına birlik üyelerini ve tüm yetiştiricileri davet ettiğini söyledi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10