Ata'dan Kalan izler'in ikinci baskısına yoğun ilgi

Çerkezköy'de uzun yıllar gazetecilik yapan Araştırmacı Yazar Selman Akı, bir süre önce kaleme aldığı ve bölgede büyük ilgi gören Trakya Manevraları'nda Ata'dan Kalan İzler'

Saray 10.08.2017 20:04:00 0
Ata

Saray’lı Araştırmacı Yazar Selman Akı, kitabın birinci baskısında 75 yıl önce 1. Ordu tarafından gerçekleştirilen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Trakya Manevraları’nda her aşamasını yakından takip ettiği, gelişmiş Türk ordusunun gücünün yabancı devlet yetkililerine gösterildiği, ‘Trakya Manevraları’ hakkında bilgi kirliliklerini ortadan kaldırdığını ve 2. Baskısında da elde ettiği yeni bilgileri ilave ederek kitabın ilk baskıya göre daha geniş ve zengin içerik kazandığını söyledi. Selman Akı, kitabın 2. baskısını da kitapseverlerle buluşturmaktan ve kitabın kitapçılarda yerini almasıyla birlikte ilgi görmesinden son derece de mutlu olduğunu ifade etti.

 

İKİNCİ BASKI İÇERİK BAKIMINDAN DAHA ZENGİN OLDU

 

Araştırmacı Yazar Selman Akı, bugüne değin yazdığı 12.’nci eserinin beşincisi olan ‘Trakya Manevraları’nda piyasaya sürülen ‘Ata’dan Kalan İzler’ kitabının ikinci baskısında, birinci baskısında yer almayan yeni bilgilerin bulunduğunu ve bu nedenle ikinci baskının ilk baskısına göre biraz daha zengin içerikli olduğunu belirtti. Akı:’’Uzun bir araştırmalar sonunda elde ettiğim bilgi ve belgeler ve fotoğraflarla bundan yetmiş beş yıl önce Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trakya Manevraları kitabımın ikinci baskısında bulduğum yeni bilgilerle daha da bir zenginlik kazandırmış oldum. Önceki çalışmamda olduğu gibi bu çalışmam sırasında da canlı tanıklarla görüştüm ve o günlerde yaşananları aktardılar. Bu çalışmaları kayıt altına alarak gelecek nesillere aktarılması bakımından da bölgemiz insanı ve ülke insanımız için önemli bir çalışma gerçekleştirdiğime inanıyorum. Bu çalışmamla birlikte ilk baskıdaki eksiklikleri de gidermiş oldum. Tabi ki bu konuda daha da değişik bilgilere ulaşırsam, genişleterek üçüncü baskıyı da gerçekleştiririm. Bu kitabımın ikinci baskısında da 75 yıl önce 1. Ordu tarafından gerçekleştirilen Trakya Manevraları’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün her aşamasını yakından takip ettiği, gelişmiş Türk ordusunun gücünün, yabancı devlet liderlerine Türk ordusunun ne denli disiplinli ve kararlı bir şekilde yurt savunmasındaki gücünü ortaya koyduğudur. Ayrıca o yıllardan günümüze değin Trakya Manevraları hakkında meydana gelen bilgi kirliliklerini de ortadan kaldırmıştır. Bu benim Araştırmacı yazar olarak yazdığım beşinci kitabımın ikinci baskısıdır. Ve bu kitabımın ikinci baskısının da beklenenden fazla ilgi görmesi beni çok mutlu etti ve tüm okurlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10