DEPREM İÇİN İSTANYON KURUMLARI TAMAMLANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Strasbourg Üniversitesi ve Kandilli Rasathanesi işbirliği ile depremsellik çalışmaları kapsamında istasyon kurulumları tamamlandı.

Tekirdağ 11.08.2017 20:44:00 0
DEPREM İÇİN İSTANYON KURUMLARI TAMAMLANDI

Yapılan sistemle birlikte deprem bilgisi hızlı bir şekilde halka ulaştırılabilecek ve olası bir depremde bilgilendirme yapılacak.

 

KAYIT İSTASYONLARININ KURULUMU YAPILDI

 

İstanbul Teknik Üniversitesi, Université de Strasbourg, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Hitit Üniversitesi'nin işbirliği ile Kuzey Anadaolu Fayının Marmara segmentinin tektonik yapısını incelemek üzere hazırlanan proje kapsamında Tekirdağ'a sabit GNSS ölçüm ve kayıt istasyonlarının kurulumları yapıldı. Bölgenin depremselliğinin anlaşılması için önemli katkı sağlayacak bu istasyonlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde Kuzey Anadolu fayına en yakın olan Marmara Ereğlisi İlçesinde 5 adet,  Çorlu İlçesi Yenice Mahallesinde 1 adet ve  Süleymanpaşa İlçesinde 2 adet olmak üzere jeodezik GPS'ler yerleştirildi.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10