Büyükşehir Belediyesi iddiaları yalanladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu'da bulunan Doğanca evi olarak bilinen tarihi binada restorasyon çalışmalarının durdurulduğu yönündeki haberlere açıklama getirdi.

Çorlu 16.08.2017 20:01:00 0
Büyükşehir Belediyesi iddiaları yalanladı

“GERÇEKLERİ DIŞIDIR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada “ Doğanca Evi'nde başlatılan restorasyon çalışmalarının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çorlu Belediyesi arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle durdurulduğu yönünde bir iddia ortaya atılmıştır. Yerel basında yer alan söz konusu asılsız iddia nedeniyle, kurumumuzca basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çorlu Belediyesi arasında herhangi bir anlaşmazlık bulunmamaktadır. Doğanca Evi'ndeki restorasyon çalışmalarına tamamen teknik nedenler ve izlenmesi gereken prosedürlerin yerine getirilebilmesi amacıyla ara verilmiştir. Dolayısıyla Çorlu'nun menfaatine olan böyle bir konuyla ilgili olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi arasında anlaşmazlık olduğunu yönündeki iddia gerçek dışıdır” denildi.

 

“BİR SÜRELİĞİNE DURDURULMUŞTUR”

 

Açıklamanın devamında “ Çorlu ilçesinde bulunan, 150 yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen Doğanca Evi, 2003 yılında Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından 2. grup mimarlık örneği olarak tescil edilmiş, 2013 yılında Çorlu Belediyesi tarafından kamulaştırılmış ve restorasyon projesi hazırlanmıştır. Mülkiyeti Çorlu Belediyesi'ne ait olan Doğanca Evi'nin restorasyon ihalesi 2017 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilmiş ve yüklenici firma tarafından gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Tarihî binada yürütülmekte olan çalışmalar sırasında ortaya çıkan kalem işi süslemelerin onarımıyla ilgili tespitlerin yapılıp projelerin hazırlanabilmesi için restorasyon faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuştur. Projeler, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylandıktan sonra restorasyon çalışmaları kaldığı yerden devam edecektir. Kurulduğu tarihten bu yana kültür varlıklarının korunması ve yaşatılmasına büyük önem veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Miras Atölyesi I ve II isimli ulusal çapta 1'incilik ödülü almış projeleriyle, ilçe belediyelerinin de işbirliğiyle günümüze ulaşabilen tarihî yapıları restore ederek, bu konuda ne denli kararlı olduğunu ortaya koymuştur. Tekirdağ'ın bir medeniyetler şehri olduğunun bilinciyle hareket eden Büyükşehir Belediyesi yok olmaya yüz tutmuş değerlerimizi güzel ilimize ve her zaman her şeyin en iyisini hak eden halkımıza kazandırmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10