Balıkçılar yeni sezon hazırlığına başladı  

Çerkezköylü balıkçılar, yeni balık avı sezonunun 1 Eylül'de başlayacağını ve yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını belirttiler.

Çerkezköy 17.08.2017 19:48:00 0
Balıkçılar yeni sezon hazırlığına başladı  

Çerkezköy balık halinde yıllardır balıkçılık yapan balıkçı Cenk Diş;“1 Eylül gecesi ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılarak tutacağımız balıklar yeni sezonun başlamasıyla tezgahlarda yerini alacak’’ dedi.

 

‘’HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLAMAK ÜZEREYİZ’’

 

Cenk Diş yeni balık sezonu için buz dolapları olmak üzere tezgah bakımlarını da elden geçirdiklerini ve her zaman olduğu gibi yine hijyenik ortamlarda balık çeşitlerinin tezgahlarda yerini alacağını belirtti. Diş; “Balık severlerin dört gözle beklediği balık sezonunun açılışına çok az sayılı günler kaldı. Bu yıl da inşallah bereketli bir yıl olmasını temenni ediyoruz. 2016-2017 balık sezonu 15 Nisan tarihinde son buldu ve 2017-2018 yeni balık sezonu da 1 Eylül’de açılacak. 1 Eylül günü yeni sezonun ilk ürünü olan balık çeşitleri tezgahlarımızda yerini alacak. Bu yıl da bol ve bereketli bir balık sezonu geçireceğimize inanıyorum. Halkımıza ilk bir hafta, fiyatlar biraz pahalı olabilir ama ilerleyen günlerde balık bollaştıkça fiyatlarda tahminlerimizin altına kadar düşecektir” dedi

 

‘’HALKIMIZA BOL VE UCUZ BALIK YEDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ’’

 

Çerkezköy Karadeniz Balıkçısı Cenk Diş, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da amacımız balıksever halkımıza bol, ucuz ve de taze balık yedirmek. Balık sezonun açılmasıyla birlikte tezgahlarımızda şenlenecek. Özellikle bu yıl önceki yıllara göre çok daha bol balık çeşidinin tezgahlarımızda yer alacağını umuyoruz. Çünkü aldığımız duyumlara göre bu yıl palamut, istavrit ve  hamsi önceki yıla göre hem daha bol hem de daha iri olduğu yönünde. Biz yeni sezon hazırlığımızı tamamlamak üzereyiz. Diğer arkadaşlarımızda birkaç gün içinde tamamlamış olacak. Yeni balık sezonunu balıkçılar olarak iple çekiyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10