'Çakıllı süt mısırı' rağbet görüyor

Vize ilçesinin Çakıllı Beldesi sınırları içinde yetiştirilen süt mısırı vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen yemelik mısır oldu.

Bölgede Gündem 18.08.2017 19:48:00 0

TERCİH EDİLMESİNİN BAŞLICA NEDENİ YERLİ TOHUMDAN ÜRETİLMİŞ OLMASI

 

Vize Çakıllı Mısırı satan Suat Sevinç bu konuda şunları söyledi. Sevinç; “Çakıllı beldemizde yıllardır tamamen yerli tohumdan doğal ortamda üretimini gerçekleştirdiğimiz süt mısırı tamamen yemelik bir mısırdır. Tadı da oldukça tatlı ve lezzetlidir. Günümüzde artık yerel tohum azaldı ve elinde olanlarda her yıl hasat sonu yetiştirdikleri ürünlerle elde etmeyi sürdürüyor. Aslında bizim yerli tohumlarımız ithal tohumlardan kat kat daha lezzetli ve bir o kadar da bereketli. Aynı zamanda daha dayanıklıdır. Mısır mevsiminde bölge halkımızın bol ve ucuz sütlü mısır yemesi için mevcut tarlalarımızın yarısını süt mısırı ekiyoruz. Çakıllı mısırının ilk tercih edilen mısır olmasının başlıca nedeni lezzeti ve bol sütlü olması bu nedenle de bizim süt mısırımızı bir alan bir daha alıyor” dedi.

 

UZUN SÜRE SAKLAYABİLİRSİNİZ

 

Suat Sevinç vatandaşların kış aylarında da taze süt mısırı yemelerinin mümkün olduğunu ve bu konuda söyledi ve önerilerde bulundu. Sevinç; “Eğer kış aylarında süt mısırı yemek isteyen var ise şimdiden süt mısırını bolca alsınlar. Aldıkları mısırı güzelce soyarak buzdolabının buzluğuna beşli ya da altılı olarak poşetlere sıkıca hava almayacak şekilde ambalajlayarak koysunlar. Hiçbir şey olmaz ve ilk gün aldıkları gibi taze olarak kalır ve kış ayında da tarladan yeni koparılmış mısır gibi tazecik yenir” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10