Çerkezköylüler etli ekmeği çok sevdi

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Etbeyi Izgara Restaurant, Konya'nın dünyaca ünlü etli ekmeğini Çerkezköy ve bölge halkının hizmetine sundu.

Çerkezköy 20.08.2017 19:27:00 0
Çerkezköylüler etli ekmeği çok sevdi

Etbeyi Izgara Restaurant sahibi Engin Camcı, Çerkezköy ve bölge halkına restaurantlarında sundukları hizmete yeni bir damak tadı daha eklediklerini ve ekledikleri bu yeni damak tadının ise Konya’nın dünyaca ünlü olan etli ekmeği olduğunu söyledi. Kentte her geçen gün etli ekmeğe olan ilginin de artmasından son derece memnunluk duyduklarını belirtti.

 

KONYA’NIN ÜNLÜ ETLİ EKMEĞİ ARTIK ÇERKEZKÖY’DE

 

Etbeyi Izgara Restaurant Konya Etli ekmek ustası Mesut Yaşar da etli ekmeğin tadını alanın bir daha vazgeçemediğini belirterek, “Önce şunu belirtmek istiyorum. Etli ekmek fırını Konya’nın Sile beldesinde çıkan ve adını da oradan alan tamamen doğal olan Sile taşından yapılmış olup 800 dereceye kadar ısıya dayanıklı bir taştır. Etli ekmeğin lezzeti ve kendine has tadı da tamamen buğday özünden doğal olarak elde edilen undan meydana gelir. İçin de kesinlikle hiçbir katkı maddesi yoktur. Etli ekmeğin hamurunu tamamen ince bir şekilde açıyoruz. İçine bol et ve domates ve üzerine de biber koyuyoruz. Boyu da bir buçuk metre oluyor. Lezzeti de inanılmaz bir şekilde çok leziz oluyor ve her damak tadına da uygun olması nedeniylede çok tercih ediliyor. Artık bundan böyle Konya’nın dünyaca ünlü olan bu etli ekmeği Çerkezköy ve bölge halkına iftarla sunuyoruz. Bir Konyalı olarak ve yaklaşık 15 yıldır etli ekmek yapım ustası olarak Çerkezköylülerin etli ekmeği çok sevmesi ve her geçen günde rağbet etmesi şahsımı olduğu kadar, işletme sahiplerimizi ve çalışanlarını  memnun ve mutlu ediyor” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10