Kurban pazarının gözdesi' Sementa'

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Pınarça Mahallesi yolu üzerinde bulunan Hayvan Satış ve Kesim yerinde çadırlar kurulmaya başladı.

Çerkezköy 20.08.2017 19:34:00 0
Kurban pazarının gözdesi

Kurban satıcıları geçen seneye oranla bu sene daha fazla hareketlilik beklediklerini kaydederek, küçükbaş hayvanların 700 ila 1500, büyükbaş hayvanların ise 12 bin TL ile 18 bin TL arasında değiştiğini ifade ettiler. Çerkezköy'de vatandaşlar, bir an önce kurbanlıklarını almak için Kurban Pazarına akın ederken, pazarın ilgi odağı ise ' Sementa ' adlı tosun oldu. Pazarın en büyük kurbanlığı olma unvanını elinde bulunduran Sementa, 20 bin TL verecek olan alıcı bekliyor.

 

ALICILARINI BEKLİYOR

 

Pınarça Mahallesi yolu üzerinde geçtiğimiz yıl faaliyete geçirilen Hayvan Satış ve Kesim yerinde çadırlar kurulmaya başlandı. Kurban pazarında 40’a yakın çadır kurulurken, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar ise alıcılarını bekliyor. Küçükbaş kurbanlıklarda fiyat 700 ile bin 500 TL arasında, büyükbaş kurbanlıklarda ise fiyatlar 12 bin TL ile 18 bin TL arasında satışa sunuluyor. Besiciler, bu yıl kurban satışında umutlu olduklarını belirterek, fiyatların uygun olduğunu ve alıcıların gönül rahatlığıyla pazara gelebileceklerini söylediler.

 

“YAVAŞ YAVAŞ GELİYORLAR”

 

Kurban satışı için Edirne’den Çerkezköy hayvan pazarına gelen besici Osman Hisar “ Çadırlarımızı kurduk  ve mallarımızı getirdik. Hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor ve müşterilerimizi bekliyoruz. Şuan fiyatlar gayet güzel ama bir bakımdan da müşterilere bağlı. Müşterilerimiz gelince onlara yardımcı olmaya çalışacağız. 750’şer kiloluk danalarımız Paşa ve Kral’ı 14 bin TL’den satışa çıkardık” dedi. Çerkezköy’lü küçükbaş hayvan besicisi Sedat Ak ise “ Geçen sene kurbana gelmeden bütün malları satmıştık. Buraya geleli iki gün oldu ve müşterileri ise yavaş yavaş geliyor. Her yıl bütün mallarımı satıyorum. İnşallah bu senede mallarımın hepsini satacağım. Müşteriler yavaş yavaş gelmeye başladı. Fiyatları biraz pahalı buluyorlar ama pazarı gezince fiyatlara ısınmaya başlıyor” diye konuştu.

 

PAZARIN GÖZDESİ SEMENTA

 

Öte yandan kurban pazarının ilgi odağı ise bir tonluk ‘Sementa’ oldu. Pazarın en büyük kurbanlığı olma unvanını elinde bulunduran Semanta, 20 bin TL verecek olan alıcıyı bekliyor. 8 adet kurbanlıkla Edirne Uzunköprü’den Çerkezköy’deki hayvan pazarına geldiğini söyleyen Sementa’nın sahibi İsmail Kalaycı “ Yaklaşık 30 yıldır bu işi yapıyorum. Semanta şuan pazarın en büyük kurbanlığı. Semanta’YA 20 BİN TL ücret istiyorum. Alıcısını henüz bulamadık. Son güne kadar da bekleyeceğiz. 900 kilo ile 1 ton arasında toplam sekiz adet büyükbaş kurbanımı satışa çıkardım” dedi. Sementa’ya vatandaşlarda yoğun ilgi gösteriyor.

 

PAZARLIKLAR KIRAN KIRANA

 

Kurban pazarında yıllardır kurbanlık satışı yaptığını ifade eden Cengiz Biçer “ Bu yıl kurbanlıkların fiyatı 10-15 bin TL arasında değişiyor. Geçen yıl 20 tane kurbanlıkla gelmiştim ve hepsini ise arife gününe kadar satmıştım. Bu yıl ise 14 büyükbaş hayvan ile çadır kurdum. Vatandaş elinden geldiğince ucuza kurbanlık almak istiyor. Fakat bizler de belli bir yere kadar fiyat kırıyoruz. Aksi takdirde zarar ederiz. Bu nedenle çok çekişmeli pazarlıklar yaşanıyor" diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10