Müteahhidin ceremesini halk çekiyor

Çerkezköy Belediyesi'nin örnek sokak kapsamında çalışma yaptığı sokaklarda, esnaf ve vatandaşlar yol kenarına istiflenen kum taş ve birtakım malzemeler sebebiyle yürümekte zorlanırken; öte yandan ç

Çerkezköy 20.08.2017 19:35:00 0
Müteahhidin ceremesini halk çekiyor

BİRİ BİTMEDEN DİĞER SOKAĞA GEÇİLİYOR

 

Belediyenin örnek sokak projesi kapsamında yaptığı çalışmalarda sokaklarda iş malzemelerinin yol kenarına istiflenmesinin yanı sıra, yürümekte zorluk çeken vatandaşların bir isyanı da müteahhidin işleri ağırdan aldığı yönünden oldu. Müteahhidin salaş bir şekilde çalıştığı yönünde iddialarda bulunan esnaf, bir türlü bitmeyen proje kapsamında bir sokakta yapılan çalışmanın bitmeden diğerine başladığı için işlerin uzadığını iddia ediyor. Ayrıca çalışma yapılan alanda hiçbir iş güvenliği bulunmadığı da gündemde.

 

200 METRELİK YOL BİR TÜRLÜ BİTMEDİ

 

Özellikle Makasçı Sokak'ta yapılan 200 metrelik kaldırım çalışması takriben iki ayı geride bırakmasına rağmen bir türlü bitmek bilmedi. Plansız ve programsız çalışmaya isyan eden bir vatandaş, "Çalışmalar gereksiz yere uzuyor. Belediyenin müteahhitten hesap sorması gerekir. Çalışmalar kapsamında işlerimiz düştü evet ama bir sokak bitmeden diğerine başlanıyor haliyle tüm sokaklardaki çalışma bitene kadar sanırım bizler de dükkanlarımızı kapatma noktasına geleceğiz"  dedi.

 

MÜTEAHHİTE YALVARIR HALE GELDİLER

 

Çalışmaların sokaklara farklılık ve güzel bir imaj katacak olmasından dolayı sevinen esnaf, 200 metrelik alanda bitmek bilmeyen çalışmaların organizasyon eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyor. Tamamlanmayan işlerin esnafı patlama noktasına getirdiği bilinirken, sorumlu kişinin müteahhit olduğunu ifade ediliyor. Çalışmalar sebebiyle sokaklarda biriken toz topraktan dert yakınan bir esnaf, "Adeta müteahhite yalvarır hale geldik. Müteahhit bu işi babasına yapmıyor. Demirler bir tarafta taşlar bir tarafta geçemiyoruz, yürüyemiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10