598 Bin 322 TL yatırım bedeli ile yenilendi

TESKİ Şarköy Derin Deniz Deşarj Tesisi yenilendi. İşlevini yerine getiremez durumda ve oldukça eski olan tesis, TESKİ'nin KDV hariç 598.322,60 TL bedelindeki yatırımı ile tamamen yenilendi.

Şarköy 23.08.2017 19:33:00 0
598 Bin 322 TL yatırım bedeli ile yenilendi

54 BİN METREKÜP ATIKSU ARITACAK KAPASİTEYE ULAŞTI

 

Tesise ziyaret gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa yapılan çalışmalar konusunda yetkililerden bilgi aldı. Çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Başa; ‘’Yapılan çalışmalar kapsamında kaba ve ince ızgaralar, kum tutucular, vantuzlar gibi tesisin tüm mekanik ekipmanları yenilendi. Eski olanlar yerinden sökülerek yenileri monte edildi. Arıtılan atıksuyun denize iletilmesinde kullanılan kolektör hattı oldukça kötü durumdaydı. Bu hat yeni ve kaliteli borularla değiştirildi. Tesisin atıksu arıtma kapasitesi arttırıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde tesis günde 54.000 metreküp atıksu arıtacak kapasiteye ulaştırılmıştır’’ dedi.

 

‘’HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN’’

 

Genel Müdür Başa; “Şarköy Derin Deniz Deşarj Tesisimizin revizyonu tamamlandı ve hizmete alındı. Şarköy ilçe merkezinin tamamının atıksuyu bu tesise getirilerek burada ön arıtmaya tabi tutulmaktadır. Arıtma işleminin ardından standartlara uygun olarak derin deşarj olarak denize salınmaktadır. TESKİ olarak çevreye çok önem veriyoruz. Oldukça önemli yatırımlara imza atıyoruz. Kısa zamanda birçok yatırım yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu yatırım ile artık Şarköy’ün denizi çok daha temiz ve güvenli olacaktır. Revizyonu yapılan tesisimiz halkımıza hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10